Thursday, August 27, 2009

Kebatukan

Posted by ezey at 1:08 PM 1 comments
Musim-musim hujan gini..penyakit senang je nak melekat..arini ku dah start batuk-batuk manja...try tahan x nak bagi batuk..ye la kalau dah mula batuk tu dia dah x nak berenti-renti...adoi...nak kena standby ubat batuk ni..ke ada sesapa yang tau petua tradisional yang boleh hilangkan batuk secara cepat....sila share2 ye...

sudah la skang musim selsema babi ni...mintak-mintak la di jauhkan...risau gak sebab selalu travel...kena cuti dari travel ni...nasib baik dah masuk bulan posa..xde kursus pape or training-training lagi...kalau x jenuh la....

Wednesday, August 26, 2009

Salam Ramadhan

Posted by ezey at 9:21 AM 1 comments
wahhhh...lamanya x update blog rasanya....maklumlah 2-3 menjak nie terasa macam ku kebizian...
walaupun dah agak terlewat..aku nak gak ucapkan selamat datang kepada bulan ramadhan yang mulia..sama seperti kelewatanku meng'wish'kan ramadhan..macam tu la lewatnya aku memulakan puasa ku..xdok rejeki nak sambut 1 ramadhan....waaaaaaa...

semoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita semua...perbanyakkan amalan-amalan sunat...maaf memaafi sesama kita....

Kepada kengkawan semua..selamat menjalani ibadah berpuasa dan yang sewaktu dengannya..
Kepada peniaga-peniaga..semoga rezeki anda bertambah...
Kepada orang yang x nak posa..ingat-ingat la akibat yang bakal ko tanggung....

Wednesday, August 12, 2009

BIG SALE

Posted by ezey at 12:04 PM 4 comments
sebagai penumpang tegar Air Asia..aku dengan suka relanya tolong promote walaupun xde dapat imbuhan apa-apa hatta penerbangan pergi balik kb-kl.....

nampak tak gambar kt bawah tu...air asia ade offer 3juta tempat duduk dengan kadar yang murah dan mamupu untuk semua orang....ke semua tempat...

Booking period 12-16 Ogos 2009
Travel period : jan-julai 2010..

Sesapa yang ade perancangan nak bercuti tahu depan..jangan lepaskan peluang...grab it now...



* ku dah terbuking tanpa sengaja...

Tuesday, August 4, 2009

Kegilaan

Posted by ezey at 9:42 PM 5 comments
Tak tau nak cakap apa...tp sesungguhnya aku sangat ketagih dengan game yang telah dicipta oleh manusia ni...dia membuatkan hati aku tiap-tiap hari nak mengadapnya je...

Kalau dulu masuk keje sure aku on YM dulu..tapi sekarang tidak lagi...Kini menda pertama aku terjah adalah FACEBOOK...dan pencipta game tu aku anggapkan sebagai seorang yang berjaya menjajah minda aku untuk terus setia melekat kat page FARMVILLE...FARMVILLE adalah seperti sebuah ladang di alam maya....

Interface Farmville kegilaan aku...

Bila tengok ladang-ladang aku berbuah subur..hati rasa tenang dan gembira walaupun hanya di alam maya...terasa satu kepuasan....tapi bila pokok-pokok mati amat terasa sedih mengenangkan kerugian yang ditanggung.....balik umah teringat farmville..tgh makan pun boleh lagi ingat farm ville..cuma belum sampai tahap masuk dalam mimpi je....


iNi la rupa bentuk landskap kebun kegilaan aku....kalau in reality macam gini..aku yakin aku adalah tergolong dalam petani yang berjaya..mungkin akan dapat anugerah beliawanis berjaya dalam bidang pertanian...


 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review