Wednesday, October 6, 2010

SHaring Is Caring....Trip To Miri

Posted by ezey at 11:54 AM 3 comments
di kala kebosanan ni
di kala berselirat memikirkan kursus
Jom citer pasal cuti-cuti mesia la...
i nak share cuti i ke Miri
ops...sila jangan speku..
hahaha ini bukan cuti terbaru
ini dah past tense begitu lama
tahun lepas lagi

Sekali lagi
ai sebagai duta x rasmi AA
amat berterima kasih dengan pihak AA
di atas tambang murah itu...

lupa tarikh bila..
tapi July 2009
flight 7 pagi
awal2 lagi dah spoilt
bangun lambat..kelam kabut ke KL sentral
nak catch up sky bus..
skali terlewat jugak
so solutionnya nek la cab
dr kena bayar rm 10 je langsung jadi rm50 sorg
uish..rugi je taw duit kopi i...
kali ni kami ber 7
ala-ala rombongan cik Kiah



Sampai dah siang
xtvt pertama mesti la makan-makan
Then terus check - in
Kami Stay kat Miri Marriot


Rest kejap..masa itu emas
hari pun dah petang
sudah la kat sana cepat je gelap
so we decide untuk pusing-pusing bandar Miri saje
sempat singgah kat kedai cenderahati
"Rong-Reng"
Not bad..harga pun xde la mahal sangat



lagi sekali makan tidak dilupakan
makan seafood
lupa nama tempat dia, tapi dekat je dengan Marriot hotel ni
jalan kaki saje...
rasa sedap..

huwaaaaaaa...ari dah malam ..tido la..nak apa lagi
esok lak sambung.....
gudnite....


Monday, September 20, 2010

testing2...1..2...3...

Posted by ezey at 12:53 PM 3 comments



Hidangan Di Aidilfitri

Posted by ezey at 12:17 PM 1 comments
Mode raya jadi blog pun raya
kurangkan menulis
tepek gambar saje2..
cuci2 mata
walaupun gambar non hado
sib bek ade sony ericson cabuk..
buleh amik gambar walaupun dalam keadaan parkinson..


Biskut tunjuk ( xsangka rupanya banyak jugak tunjuk tanpa sedar)


Acar Timun + Nenas


Nasi ( apa ntah namanya)


Nasi Himpit + Kuah Kacang + rendang


Kerutuk Daging


rendang ayam


Ketupat Palas




triffle

1st attempt = success
walaupun rupa x cantik tapi sodap okeh..
xde strawberry/ kiwi sebagai hiasan( maklum le kg ai jauh nun di sana)
jadinya xde buah-buahan segar..
alternatifnya
letak je peach dalam tin sebagai hiasan....
thanx to novee 4 da recipe..

Selamat Hari raya.....Jemput Makan

Tuesday, September 14, 2010

Daulat Tuanku

Posted by ezey at 10:25 AM 0 comments

Di bawah naungann Dirgahayu Tuanku
Patik mendoakan semoga tuanku sentiasa dilindungiNYA
dan semoga Allah merahmati Tuanku

DAULAT TUANKU...

Wednesday, September 8, 2010

Salam Semua...

Posted by ezey at 11:36 AM 0 comments


Dengan ingatan tulus ikhlas

SELAMAT HARI RAYA SEMUA
MAAF ZAHIR DAN BATIN

berhati-hati di jalan raya..Semoga aidilfitri kali ini memberi kebahagian kepada semua untuk sama meraikan bersama keluarga tersayang...

Monday, September 6, 2010

Duit Raya yang Basi....

Posted by ezey at 1:57 PM 2 comments
dah setahun lebih reg nuffnang
arini br ku nk redeem duit itu..
itu pun setelah
ima n zel nasihatkan suh selalu2kan la redeem
baru nampak cam aktif

ku bukan x mau redeem..
cumanya segan sbb alahai ciput sangat
nk dapat 16k macam sorang tu
adalah jauh sekali

boleh berangan saje...
hahhaha

arini ye ye redeem..
konon tunggu seblan lg br dpt cek..
sekali terpaksa tnggu almost 2 months jugak sbb akhir bulan baru dorg pprocess
tp xpe la

rezeki selepas raya
Sabar menanti....

Monday, August 30, 2010

Syurgamu Ramadhan

Posted by ezey at 2:42 PM 2 comments

credit to budiey

Pada sesapa x tau
ni nk habaq
syurgamu ramadhan ni slot samarinda kt tv3 skang ni
sepanjang ramadhan

at 1st , xde hati pun nk tgk
gazet dia kt tv pun mcm x menarik
pelakon ntah sapa2

tapi ntah macam mana
tetiba tergerak hati nak catch up kt tv3 on9.
tgk episod pertama..macam okay
terus sambung ke episod 2..tanpa sedar
ku dah berjaya tgk semua episod 1-9

pada aku la..
citer ni sangat best walaupun x sepopular nur kasih ke hapa
walaupun pelakon x glemer
jalan citer ni sangat terang dan jelas...
apa yang buat rasa best
kalau bab lawak..kita boleh gelak
kalau bab geram tu..mmg buleh buat kita betul geram
dan kalau bab sedih tu..mmg sedih betul
sampai aku pun boleh nangis..
bukan takat air mata..siap hinguih sekali merembes..
dah jadi banjir lumpur lak...
sib baik tengok sorang-sorang..
memang xleh tahan dah...

insaf aku tgk citer ni
betapa beruntungnya aku...

x sabar nk tunggu ari selasa
nk tgk sambungan
salute to all prokduksi n crew..
juga kepada pelakon
especially adik beradik 4 org tu

terbaik...


** nak baca sinopsis citer ni sila ke sini




Tuesday, August 17, 2010

Friendship Award From Zalia

Posted by ezey at 3:28 PM 3 comments

Award persahabatan 2010 dari zalia kepada cik ezey.
Syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurniaNya
akak di anugerahi anugerah ni
akak amat bersyukur...
semuga award ini terus menjadi pemangkin kejayaan akak..
terima kasih kepada puan zalia di atas anugerah ini..

ahahaha...
ala2 menerima award gitu..bila lagi nak berangan berucapkan...

1). Bagi pulak award nih kat 5 org yg korang rase ada nilai-nilai persahabatan yg baik dalam dunia blogging nih. Makcik Rehan, Ila, Zalia, Ima, Nina

2). Apa nilai persahabatan yg ada pada setiap pada 5 org tu?

  • Makcik Rehan : orang pertama yang aku cari bila x de mood buat keje..hahahha...sangat memahami


  • Ila : Manusia paling banyak Chit chat ngan aku..kalau sembang ngan dia otometik aku tukar slang ganu..ye ork la..

    • Zalia : Sama macam Makcik rehan..ai suka baca blog korang..sangat terhibur di kala kebosanan..gaya penceritaan korang yang sempoi..buat aku sengih sorang2 depan lappy neh....

    • Ima Jamal : Bila nak ajak i makan mee udang kuala sepetang...

  • Nina : Rakan PID yang sesama berangan nak kurus...bilakan kita akan berjaya nina...hidup mesti ceriakan nina...

3).Sila bgtau apa perkara paling hebat pernah korang buat sebagai sahabat..untuk kita semua jadikan panduan dan ikutan kan.

Paling hebat - Susah nak menilaikan apa nila paling hebat..biarla mereka yang menentukan..apa pun..saya bergembira dengan anda semua...terima kasih
kerana menjadi "sahabat".
tiada sahabat makan sahabat..hanya kawan yang makan kawan
PEACE...
i love u....

Thursday, August 12, 2010

Salam Ramadhan

Posted by ezey at 1:26 PM 0 comments

Gambar pakcik gugel

Walaupun dah kelewatan tapi tetap nk cakap jugak selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat...semoga kedatangan ramadhan kali ini dapat dihayati bersama dengan penuh keikhlasan dan tawaduk...gunakan kesempatan yang ade dengan sebaiknya dengan amalan-amalan yang baik...tahun depan belum tentu lagi kita akan berjumpa lagi dengan ramadhan. Mohon maaf semua sempana bulan mulia ini...


Harapan Ramadhan-Raihan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua



ahlan wa sahlan ya ramadhan

Sunday, August 1, 2010

Colors of Life

Posted by ezey at 4:26 PM 0 comments





Banyak sangat mmemories while our secondary in MAHER
kalau nak rewind balik...
sebulan masa pun x cukup nk recall balik kisah kita semua
lom masuk lagi macam karenah sorang-sorang
yang memeningkan cikgu-cikgi
Hostel + sekolah
Hampir setiap pagi nama dorm kita kena panggil ms asembly
denda adalah perkara biasa
cuci toilet asrama
lari keliling padang
jalan itik
prep dekat dataran roll call
macam-macam
dan paling best..xde sorang pun dari kita yang x merasa kena rotan
ari last form 5 merupakan ari last kita semu kena rotan
semua itu kenangan
ingat lagi kita merangkak kat coridor belakang dorm
semata-mata nak kacau junior
pasangkan labcoat kat penyapu - konon hantu terbang kt belakang dorm
huhu..kalau la tetiba ade betul hantu masa tu
mana la kita nak lari dah la coridor tingkat 3..
x terpikir kalau jatuh ke hapa tengah-tangah malam tu
yang penting hati puas...

bak kata mimi kat fesbuk..

"If you obey all the rules you miss all the fun.."


Sedapnya nasi ayam pedas kat cafe
Maggi + cili
keropok
Bihun Sup belakang kedai umi
Colek buah
Ayam percik berek 12

how i miss it badly....

masing-masing penuh dengan kenangan yang lemak manis berkrim



PID a.k.a Pusat Internet Desa

Sedar tak sedar dah 5 tahun dok menepek kat sini
Macam rasa ada dalam ni
masin,masam,manis, pahit semua ada
pakej lengkap
hanya PIDnians sahaja tahu apa maksud rasa-rasa itu
tugasan hakiki merapatkan jurang digital
tapi dalam masa yang sama
kita melaksanakan macam-macam khidmat masyarat
tanpa di sedari
clap kat diri sendiri...
korang semua memang best
multipurpose punya olang....


sekian repekan di petang hari....


Thursday, July 22, 2010

Tolong-tolong....

Posted by ezey at 1:11 PM 5 comments
sape2 tau nak fix networkedblog nie
tetiba arini dia buat perangai
x mo keluar published kt FB
asyik la keluar error ni
"There was an application error. Please try again later."
geram neh
ai ni dah la tahap kesabaran senipis kulit bawang
letrik lak xde 2 jam..
lagi menambahkan darjah kepanasan...
dari pagi ai menggodek2 benda alah ni
tapi x mau jugak dia....
tolong sape2 yang bijak pandai semua..

Wednesday, July 21, 2010

Lapar...Mengidamkah???

Posted by ezey at 5:00 PM 3 comments
tadi dok belek-belek fesbuk
tetiba kawan akak tagged gambar makanan
sememangnya akak ngan makanan
ibarat irama dan lagu
huhuhuh
sgt2 tempting
rasa petang ni nk gi kedai tu
tapi jauh
harus ku menunggu weekend baru boleh try
sapa yang mau ku angkut nk ke sana...
tok bali sana nun..
biasa makan pulut ikan bakar je
kali ni boleh rasa menu lain la
apakah??
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa
ini lah dia
maggi ketam
tapi meggi seurat pun x nampak
di lindungi oleh bapak ketam itu..


nanti bila ku berjaya cuba
akak akan buat liputan rasmi
meggi ketam tok bali ni..


**gambar dr fesbuk...

Wednesday, July 14, 2010

Sarapan Sebulan....

Posted by ezey at 9:56 AM 4 comments

Start bulan ni sampai puasa..aku rasa ni la official breakfast haku...
hohohoh
buat rambutan dah mula menguning kemerahan..
masa yang paling sedap untuk makan sebelum dia betul-betul kemerahan
sebabnya isi dia pejal n kurang berair..tetapi tetap manis....
pagi-pagi sambil panaskan enjin keteku yang comel itew..
disebabkan dahan-dahan dan rantingan itu mencecah tanah
ku hanya
petik saja setangkai dua rembutan ini...bekalan makan dalam kereta..
fresh gitu..



anak-anak pakcik zainudin..
hang pa semua x mo balik makan buah ka....
malam tadi aku dah makan durian..sbb banyak sgt durian tok mek n mak long bagi
kami tanak pulut makan sama itu santan dan doghoyan...
hang pa sila berasa terliur menitis ayar liuq..
muahahahahha


sempat lagi kalo mo pulang makan buah ni...
bawak balik sekali kereta baru itu...

Tuesday, July 13, 2010

Welcoming New Member

Posted by ezey at 12:29 PM 1 comments
welcoming our new member
Azzem syazwan Naufal Bin Abul Azham
born on 29th June 2010
weight 3.8kg


be a good boy baby...



Budak atas ni dah jadi abang okay..
no more calling him "adik"..hehehhehe
dah jadi abang rifdee skang ni..

Congratulations to both of of u my dearest cousin
Puan Zaimah + Incik Abul.
great job....hehehhe
is it enuff with 4??

Monday, July 12, 2010

Reunion Gazebo kelas 41 Matrikulasi 1998/1999

Posted by ezey at 1:43 PM 1 comments
Date : 10 July 2010
Venue : Taman Pristana, Saujana Utama

1st off all thanx to pochek sebb sudi menjadi tuan rumah
untuk semua yang hadir kita sangat enjoy
untuk yang x hadir korang tengok je la gambar kami bergembira..
hehehe
jangan marah
nanti kita jumpa lagi len kali


rasa seronok..jumpa balik ramai keluarga gazebo 41,
matrikulasi UUM tahun 1998/99
masa tu semua mudah belia lg..18 tahun
lanih semua dah 3o tahun
tp ade gak yang perasan muda 29 lagi
hhohoho
pape pun semua x jadi hal...
yang penting HAPPY

makanan korang bawak semua sedap
pocek dengan satey
ja dengan strobery triffle (walaupun 1st time buat tp marbeles ja)
aku lom try la resipi tu
wear + ina ngan ayam bbq
aku+elly n ita sesuai dengan status bujang jadi
menu pun mesti la ala2 org bujang kan...
bihun+sandwich+tembikai..okay latu
gund dengan potato salad yang sedap
fared dengan kek dr secret recipe
makanan x muat meja ..
eh xe-gazebonians..nk list lg x?
takut korg nangis menyesal sbb x join
so aku stop dulu listing...muahahah



Part paling best tentu-tentunya part mengimbas kembali kisah dulu kala
semua rahsia tebongkar
kecuali
kisah wear + ina
(bila korang nak buka citer ni)
usik mengusik pun tetap ade..tetap macam dulu
kakak hot sama abang macho x ketinggalan..
tengok balik gambar zaman dulu-dulu
masing-masing gelak kt diri sendiri
satu lagi korang yang xgi ni kerugian..
ahahha
(saja nk jd firestone arini)..



alhamdullillah
kita semua dah berjaya walaupun ala-ala..
tp tetap bersyukur..

peserta paling lewat pulang..sempat lagi snap sebelum pulang


semoga berjumpa lagi di lain masa
dengan kehadiran yang lagi meriah...



Wednesday, July 7, 2010

Weekend di Perhentian...

Posted by ezey at 10:24 AM 0 comments




Tuesday, June 29, 2010

CONTEST BERSAMA SI COMELLLLL

Posted by ezey at 4:25 PM 2 comments
Contest pun ade Tagged..
so kali ni
Mrs Mama Hakimi yang tagged
dia adalah peminat setia cik ezey...

so ni la contest dia..untuk keterangan lanjut boleh melawat blog
Puan Rina di sini

1- contest ni terbuka untuk semua peringkat umur....
2- mesti jadi my follower...tapiiii untuk 2blog..



ni lah banner rasmi contest



5- gambar mestila bersama si comel..mcm gambar kite kat bwh 2...
xkisahla..adik ke, jiran ke, pinjam ank sesape pun..hehehe..janji chummmelll...

Jadi ini la gambarnya..ku bersama
si comey Kayla..anak Puan Ayunie aka penunggu B23
skang baby ni dah setahun lebih...

6- senang bukan??? n 1 more thing!!! jangan lupe tag rakan anda sekurang2nyer 3orang..
make sure la ye org yg anda tag 2 tau yg die telah ditag...heheh e...
wokehh????

Senang jer kan syarat2 die?? ape lg..mai ler joinn.....
hadiah 2pcs clothes from bIFA'S collezion


Tagged 3 fren of u???
1. Puan Ima Kuala KUrau (ima saje kasi up sikit title)..huhu
2. Puan Ct Tim ( Kuala Nerang) - ada anak buah yang ramai...
3. last but not List Cik Aida Kupang...uhuhu


** penyertaan adalah berakhir besok bersamaan 30 Jun 2010...




Thursday, June 24, 2010

Sharing Is Caring

Posted by ezey at 11:07 AM 0 comments
article copy - paste dari emel yang aku dapat dari ida..thanx ida
semoga memberi manfaat untuk kita semua
dan dipanjangkan untuk semua

BESARNYA makna DOA YANG KITA LUPAKAN-

Semasa duduk antara dua sujud Dalam tidak sedar.
Setiap hari kita memohon didalam solat kita..
tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami..
sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati kita selama ini..
Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat..

Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah

Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)

Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan Kemudian sampaikanlah permintaan kedua,

Warhamni (sayangi aku)

Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan2 berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)
Warfa'nii (angkatlah darjatku)
Warzuqnii (berilah aku rezeki)
Wahdinii (berilah aku petunjuk)
Wa'Aafinii (sihatkan aku)
Wa'fuannii (maafkan aku)

Setelah selsai, diamlah sejenaklalu sampaikan rasa syukur kita Betapa besarnya nilai sebuah doa ini..sebuah doa yang kita hanya lewatkan begitu sahaja.. Dalam tidak kita sedar selama ini kita seperti sedang berpura-pura memohon sesuatu tetapi hati antara tidak dan mahu pantaslah Allah perlakukan kita begitu.

Wednesday, June 23, 2010

Award bulan Jun

Posted by ezey at 10:25 PM 0 comments

awarded by Mrs. Hamdan a.k.a mama kimi

thanx you so much giving it to me..really apprieciate...

let's finish up these tagged..

1. Write 5 interesting facts about the person who gave you this award.

  • Penggemar budu yang sejati
  • Dia ni suka gelak tak ingat n easy going person
  • Gigih meniaga kain di melaka (chaiyok2)
  • Sangat pembersih( sila belanja aku sebab puji ko)
  • Sangat bahagia di samping en hamdan + kimi ( plan nak tambah adik kimi tahun ni tapi postphone)

2. Jot down 10 interesting facts about yourself and your hobby.

  • Sangat suka makan
  • Berangan nak travel sebanyak mungkin tapi duitnya non hado..
  • berpegang pada ayat ni "live life to the fullest" peduli kata orang. thinx positive
  • Suka tengok kdrama..(sekarang lagi bertambah2 sbb ade supplier baek punya..thnx puan zel..)
  • seorang yang sangat pemalas....
  • gembira dengan kehidupan sekarang nin walaupun kadang ade jugak yang x best...
  • tahun ni dah masuk 3 series (but young at heart bak kata pakcik mat salleh)
  • setiap tahun berazam nak kurus..tapi....(sila isi tempat kosong)
  • Bulan 10 nk gi siem reap sapa nk ikut...sila beli air tix....
  • saya seorang yang cool..hahahha...it's hard for me to say "NO"..sila jangan minta pape dari aku...
  • something when you lose, u win

3. Pick your most 10 deserving receipients and describe them.

  1. Zura - selalu ingat merry go round
  2. MR - rakan seperjuangan yang selalu bersatu padu
  3. Zalia - Pengurus Tanjung Malim yang kali pertama makan budu hari ni.
  4. Zatul ima - rajin budaknya..keje orang pun dia sapu...
  5. Nunu - skang sangat banyak masalah..harap bersabar
  6. nina - pengurus pid selama
  7. Ima Kota - with new style n look
  8. stakat ni dulu..kang sambung lagi

** okay la ..mau sambung tgk citer me and baby...

Monday, June 21, 2010

Tak tercapai akalku..

Posted by ezey at 12:51 PM 2 comments
Hadiah hari jadi yang x terduga..
1st time in my lifetime
perasaan bercampur baur...
pagi-pagi lagi dah ade kejutan
dalam terkejut-terkejut tu
sempat juga la aku snap gambar
tapi gmbr blur sbb 1 pegang streng kete
satu kelam kabut nk snap
sib baik ade phone cam..



ini la hadiahnya
besar tak..??

seekor gajah melintas depan kereta aku pagi tadi
on the way nk gi PID
dah ala2 safari pun ade..
gajah melintas depan mata..
sib baik dia melintas je
xde mengamuk

Thursday, June 17, 2010

Lega sikit

Posted by ezey at 2:11 PM 1 comments
this week sgt2 bz
sampai satu tahap rasa cam nak nangis
entah kenapa jadi gini
hohohoh
penat weh ada perasaan gini...
moral down yang amat
nak buat apa pun xde mood..

semua bercampur aduk..

hari ni dah lega sebab 1 part of KK dah setel
tinggal lagi nk reg e-kedai..



Tuesday, June 8, 2010

Bermula Fasa Yang Busy

Posted by ezey at 10:54 AM 2 comments
Minggu ni semua PIDnians akan melalui fasa yang busy
sesuatu yang amat menuntut kerja keras
kalau boleh nak mengelak selagi mampu
tapi apa kan daya
tanggungjawab perlu digalas
kerana
kami adalah
saya yang menurut perintah.....

Masanya semua amat bersyukur
kalau semua PC rosak..
juga bersyukur kalau tengah dalam pantang
(MR pernah merasa betapa heavennya saat itu tahun lepas..kan ..kan ..kan)

sesungguhnya perancangan x semudah pelaksanaan...


Aku juga sangat tension saat ini......
hidup mesti diteruskan

chaiyok2...


Thursday, June 3, 2010

Year 2030

Posted by ezey at 12:42 PM 3 comments
bayangan rupaku dia kala umurku 50 tahun
hehehhehehe
tersangat la berbezanya
mulut sikit lain ..adakah aku buat suntikan botoks???
nampak ade sikit kemancungan hidung bila dah makin tua
walaupun sekarang hidungku ala2 kepek


tp segala isi di pipi tetap menten walau pun
tahi lalatku itew ala2 nampak
malu-malu alah nak menonjolkan diri
sudah bertukar kaler..
tada
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Wednesday, June 2, 2010

Tanpa diRancang

Posted by ezey at 4:02 PM 0 comments
arini adalah percutian tanpa di rancang
huhuhu...tp bukan cuti-cuti mesia okeh
dari semalam lagi perut haku x selesa
nak kentut pun rasa takut sbb..sebab..
kentut ni lain macam sikit bukan takat angin je kuar
ngan menda2 lain skali kuar
sangat ngeri okay
memandangkjan ketiadaan air di pejabat pos
kalau ade air..
no hal kalu...

balik keje terus ambil
pil chi kit teck aun
pil nie mmg sentiasa ade stok
memandangkan kalau aku bercuti mmg
pil ni adalah 1 kewajipan utk aku bawa
selain dari panadol, minyak angin dan megi...

pagi ni ingat okay la..
alih-alih start kul 1 pagi sampai ler ke subuh hari
berapa kali dok ulang alik ke toilet
sampai lembik bdn haku
kurang air kot...

oleh itu.
aku dengan dukacitanya (dukacita okay..)
menelefon PM habaq
arini terpaksa bercuti sbb tak siahat
nasib PM aku sentiasa OKay..
sekali lagi PIDku ditutup...
nasib la...
apa boleh buatkan..kan..kan...
dan lagi satu
segala call in tidak dilayan...
kecuali no2 yang ada dlm phonelist ku sahaja yang ku jawab..

maka arini adalah bersiaran dari rumah saja...
sekian terima kasih


mode semasa : kaDAR PEMBUANGAN ADALAH JARANG2 JE DAH...LEGA...

Tuesday, June 1, 2010

adoiyai....

Posted by ezey at 2:59 PM 6 comments
Tension aku....
sudah la cuaca mmg sedia panas (aku redha je yang nie okeh..)
yang aku x rela adalah
budak-budak sekolah ni
bau stoking depa menambahkan tahap sakit pale haku...
sudah la tadi menahan hidung dengan bau ketiak hangit...
Macam mana nak menghalau secara terhormat ni
huwaaaa......ahkak rasa mau nangis..
sesak nafas dah nie...

Tuesday, May 25, 2010

Otak terasa tepu...

Posted by ezey at 2:04 PM 0 comments
otak terasa tepu..
rasa baru je nak rest
lepas beban kelas, odit...
ingat boleh goyang-goyang kaki yang selalu bergoyang nie..
ni dtg pulak yang baru KKS apa ntah lak nie....

ku jawab le Tagged NUNU sat...

3 names in your message inbox


* Miss Jaja, Noriaini, Buebiru..


Your main ringtone

* sweetchildofmine


What u did at 12 last night?

* surfing internet


Who was the last person you went out with? Where?

* Ezila,wendi n Jid..gi karaoke ....


The color of t-shirt you're wearing now?

* kalerful....


The last thing you did?

* chatting n facebooking


3 of your everyday favourite items?

* handphone, duit...makan...


The colour of your bedroom?

* pink.....


How much money in your wallet now?

* xmau habaq la..kang kena rompak sat gi..hahaha..mcm la jutawan kan...


How's life?

* sgt enjoy dengan my lifestyle....


Your favourite song

* xde..semua ku dengar


What will you do next weekend

* cuti-cuti mesia


When wast the last time you see your mum?

* this morning....


Where is she now?

* sekolah....


When was the last time you talk to your parents?

* pagi tadi


Who is the last person that talked with you last night?

* my mom


The last surprise you got?

* xde suprise....


Last thing you borrowed from your friend?

* dah lama xde sesi pinjam meminjam


Who is your bf/gf/husband/wife?

* next q puhlease....


What do you feel right now?

* ..mood sudah menghilang..I really in need of energy booster... ho ho ho...


Wanna share with who?

* i can handle


Who know your secrect?

* adelah...u know who u are....


They keep your secrect?

* sure...


Are you angry with someone?

* nope but yes...


What do you order at Mc'D?

* fillet o fish n fries...


The last time you feel so sad?

* ntah..skang mode happy...


Mahu Tag?

x mau la...semua orang busy skang..sepapa yg rasa2 x busy..sila lah



Monday, May 24, 2010

YM Menggila

Posted by ezey at 11:28 AM 0 comments
adalah sgt tension
personal YM boleh
tapi bila tang conf..aku xnampak tulisan orang len
huhu
sapa terror...
sila angkat tangan n ajar akak ni
time nk conf pasal kerja dia mula la buat hal...
(hahahaha...poyo je kan ayat..tp betul weh..ni soal keje)
time aku berjimba dia xde nak buat hal ke ahap..
adoi...

tolong..tolong...


Saturday, May 22, 2010

Hanya Ini

Posted by ezey at 4:25 PM 0 comments
Apakah itu..
huhuhu
semua orang tau start 18hb
AA buat promo zero fare dia mana 1 juta tiket disdiakan
akak tau korang PID semua happykan sbb dah lama tunggu nk book tiket
ke Bandung setelah berminggu-minggu plan..

Tapi sayang 18 adalah hari audit di PIDku..
terpaksa pejamkan mata dulu ngan Promo itu...
abis je auditor mengaudit
terus kubuka tp malangnya
access adalah terlalu busy
dan semua tiket free sudah kehabisan
begitu la rakyat malaysia
begitu rakus merancang percutian

Setelah beberapa kali ku mencuba..
juga gagal..
maka aku hanya mengalah untuk book ke bandung
untuk mengekori PIDnians ke sana
Jadi x dapat la den berjimba ngan uols..
so i akan tunggu next offer..

tapi..
tetap book tiket
kL-KK-KK
30 mac-3 april
dan
KB-KL-KB
sesape yang mau join..
sila book skang..
don't u ever dare cakap aku x ajak lak...

**kepada PIDnians yang bertanya pasal audit tu...akak nasihatkan berjujur la...xyah nak tipu-tipu or berlakon bagus ke hapa..dah itu realiti yang sebenarnya..buat apa nak sorok-sorokkan...dorang semua okay....jangan takut okay...



Thursday, May 20, 2010

Setelah Segalanya Berakhir....

Posted by ezey at 11:14 AM 0 comments
if
3 peserta 3DFC yang DQ...


Segala-galanya berakhir setelah menjejakkan kali ke Tnjg Malim
Di minggu terakhir kena disqualify dr contest 3DFC.
tapi..tapi..tapi

aku tetap berpuashati okey...
walaupun DQ..
akak tetap loss 4kg..

okay la tu...kang lebih-lebih lak..
nangis super model semua..
xleh cari makan...

aku akan meneruskan jua 3DFC nie
tapi ikut suka hati aku...
xde penalti
xde disqualify..
xde hadiah jugakkk.

apa-apa pun..aku gembira....


sekian terima kasih - laporan berita x bernama...

Kenapa,, mengapa???

Posted by ezey at 8:49 AM 0 comments
Pagi-pagi dah rasa mengantuk yang amats sangat ni
waaaaa.....tulum-..tulum..tulum
tengok tulisan pun dah pecah-pecah nie..
tengok emel dari "miss FWRD"
menambahkan lagi kadar mengantuk...

sapae ade ubat nak bagi haling nagntuk neh??


bestnya kalau boleh tido skang ni...

Wednesday, May 19, 2010

Finale of Tanjung Malim The Movies..

Posted by ezey at 12:23 PM 0 comments
last episode of Tanjung Malim
Aku ngan ila orang paling lewat berambus dari Tnjg Malim
Sudah la jadi orang paling awai sampai...

Kuar dari umah zalia dah kul 12 lebih..
G PID sat amik camera charger tertinggal
sempat lagi Klik klik..
cameraman adalah si cilik Puan zalia...
kecik2 dah ade bakat okay..


belum ready lagi la khaleep..mami x sedia lg nie..


okay peace!!!!

si kecik kalep itew la cameraman kami

Destinasi terakhir sebelum antar zamila kt Bukit jalil..
on the way sempat lagi singgah umah MR
Demam sekeluarga weh...


the little cutiey aisyah...sian asyraf..
muka x nampak..sbb dia asyik dok angguk2 je..
tapi series..wa cakap..hensem lor...

bye-bye tanjung malim...

Monday, May 17, 2010

Ironwowen????

Posted by ezey at 12:55 PM 1 comments
penat x hilang lagi rasa..
mana tak nya

rabu - kamis kt tanjung malim
Jumaat - sabtu kt KL..
ahad terus masuk keje
arini lak terus kena audit...

huhuhu
aku bagi je mana yang ade...
sbb kalau iku emel
kena prepare 16 perkara (jika ada)
disebabkan aku ni menurut perintah
maka aku bagi yang jika ade je...

mode : harap dorang cepat datang...bila cepat datang ..maka cepat la abis
lain-lain tu belakang kira...


Thursday, May 13, 2010

Today is The day

Posted by ezey at 7:51 AM 2 comments
semalam dah bertungkus lumus berbbq
arini adalah arini
menerima kunjungan daripada SKMM, ITU-UUM
delegasi dari mongolia dan delegasi dari ministry of ICT thailand


antara yang datang..

semua ahli rombongan yang datang lebih kurang 80 orang
tujuan lawatan dorang utk melihat telecenter yang ada kat malaysia
PID adalah part of it

Sebelum ketibaan rombongan..

amik peluang sembang ngan Bos..time ni je la pun nk sembang ke hapa


jauh import ni..dari tanjung Kling..


translator MC...



Kita makan dulu sebelum mendengar zalia membebel sat lagi...


Cendol..sesapa berminat boleh hubungi Hafiz Tnjg Malim

Semasa kejadian..




satu2nya gambar semasa kejadian
amik dr pintu je..

kami-kami dok luar je
xde ruangan nak masuk
bagi can la rombongan yang dok dalam pid yang "besar" tu

zel : Orang thai tu suka ko...beriya dia memuji.."i like the manager"


my lecturer MIS..x sangka leh jumpa kt TM nie..

Prof Razak.


Dr Wan..

seronok lak jumpa lecturer-lecturer dolu2..


selepas kejadian


orang-orang dapur..x sia-sia import depa ni
keje tip top..tgk la manager Ina memerhatikan pekerja..sapa berani???

Tapi pagi ni ina parit sempat menonton thaigirl show
dipersembahkan oleh tuan rumah...ina-ina..
hahahahhahahaah


 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review