Monday, August 30, 2010

Syurgamu Ramadhan

Posted by ezey at 2:42 PM 2 comments

credit to budiey

Pada sesapa x tau
ni nk habaq
syurgamu ramadhan ni slot samarinda kt tv3 skang ni
sepanjang ramadhan

at 1st , xde hati pun nk tgk
gazet dia kt tv pun mcm x menarik
pelakon ntah sapa2

tapi ntah macam mana
tetiba tergerak hati nak catch up kt tv3 on9.
tgk episod pertama..macam okay
terus sambung ke episod 2..tanpa sedar
ku dah berjaya tgk semua episod 1-9

pada aku la..
citer ni sangat best walaupun x sepopular nur kasih ke hapa
walaupun pelakon x glemer
jalan citer ni sangat terang dan jelas...
apa yang buat rasa best
kalau bab lawak..kita boleh gelak
kalau bab geram tu..mmg buleh buat kita betul geram
dan kalau bab sedih tu..mmg sedih betul
sampai aku pun boleh nangis..
bukan takat air mata..siap hinguih sekali merembes..
dah jadi banjir lumpur lak...
sib baik tengok sorang-sorang..
memang xleh tahan dah...

insaf aku tgk citer ni
betapa beruntungnya aku...

x sabar nk tunggu ari selasa
nk tgk sambungan
salute to all prokduksi n crew..
juga kepada pelakon
especially adik beradik 4 org tu

terbaik...


** nak baca sinopsis citer ni sila ke sini




Tuesday, August 17, 2010

Friendship Award From Zalia

Posted by ezey at 3:28 PM 3 comments

Award persahabatan 2010 dari zalia kepada cik ezey.
Syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurniaNya
akak di anugerahi anugerah ni
akak amat bersyukur...
semuga award ini terus menjadi pemangkin kejayaan akak..
terima kasih kepada puan zalia di atas anugerah ini..

ahahaha...
ala2 menerima award gitu..bila lagi nak berangan berucapkan...

1). Bagi pulak award nih kat 5 org yg korang rase ada nilai-nilai persahabatan yg baik dalam dunia blogging nih. Makcik Rehan, Ila, Zalia, Ima, Nina

2). Apa nilai persahabatan yg ada pada setiap pada 5 org tu?

  • Makcik Rehan : orang pertama yang aku cari bila x de mood buat keje..hahahha...sangat memahami


  • Ila : Manusia paling banyak Chit chat ngan aku..kalau sembang ngan dia otometik aku tukar slang ganu..ye ork la..

    • Zalia : Sama macam Makcik rehan..ai suka baca blog korang..sangat terhibur di kala kebosanan..gaya penceritaan korang yang sempoi..buat aku sengih sorang2 depan lappy neh....

    • Ima Jamal : Bila nak ajak i makan mee udang kuala sepetang...

  • Nina : Rakan PID yang sesama berangan nak kurus...bilakan kita akan berjaya nina...hidup mesti ceriakan nina...

3).Sila bgtau apa perkara paling hebat pernah korang buat sebagai sahabat..untuk kita semua jadikan panduan dan ikutan kan.

Paling hebat - Susah nak menilaikan apa nila paling hebat..biarla mereka yang menentukan..apa pun..saya bergembira dengan anda semua...terima kasih
kerana menjadi "sahabat".
tiada sahabat makan sahabat..hanya kawan yang makan kawan
PEACE...
i love u....

Thursday, August 12, 2010

Salam Ramadhan

Posted by ezey at 1:26 PM 0 comments

Gambar pakcik gugel

Walaupun dah kelewatan tapi tetap nk cakap jugak selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat...semoga kedatangan ramadhan kali ini dapat dihayati bersama dengan penuh keikhlasan dan tawaduk...gunakan kesempatan yang ade dengan sebaiknya dengan amalan-amalan yang baik...tahun depan belum tentu lagi kita akan berjumpa lagi dengan ramadhan. Mohon maaf semua sempana bulan mulia ini...


Harapan Ramadhan-Raihan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua



ahlan wa sahlan ya ramadhan

Sunday, August 1, 2010

Colors of Life

Posted by ezey at 4:26 PM 0 comments





Banyak sangat mmemories while our secondary in MAHER
kalau nak rewind balik...
sebulan masa pun x cukup nk recall balik kisah kita semua
lom masuk lagi macam karenah sorang-sorang
yang memeningkan cikgu-cikgi
Hostel + sekolah
Hampir setiap pagi nama dorm kita kena panggil ms asembly
denda adalah perkara biasa
cuci toilet asrama
lari keliling padang
jalan itik
prep dekat dataran roll call
macam-macam
dan paling best..xde sorang pun dari kita yang x merasa kena rotan
ari last form 5 merupakan ari last kita semu kena rotan
semua itu kenangan
ingat lagi kita merangkak kat coridor belakang dorm
semata-mata nak kacau junior
pasangkan labcoat kat penyapu - konon hantu terbang kt belakang dorm
huhu..kalau la tetiba ade betul hantu masa tu
mana la kita nak lari dah la coridor tingkat 3..
x terpikir kalau jatuh ke hapa tengah-tangah malam tu
yang penting hati puas...

bak kata mimi kat fesbuk..

"If you obey all the rules you miss all the fun.."


Sedapnya nasi ayam pedas kat cafe
Maggi + cili
keropok
Bihun Sup belakang kedai umi
Colek buah
Ayam percik berek 12

how i miss it badly....

masing-masing penuh dengan kenangan yang lemak manis berkrim



PID a.k.a Pusat Internet Desa

Sedar tak sedar dah 5 tahun dok menepek kat sini
Macam rasa ada dalam ni
masin,masam,manis, pahit semua ada
pakej lengkap
hanya PIDnians sahaja tahu apa maksud rasa-rasa itu
tugasan hakiki merapatkan jurang digital
tapi dalam masa yang sama
kita melaksanakan macam-macam khidmat masyarat
tanpa di sedari
clap kat diri sendiri...
korang semua memang best
multipurpose punya olang....


sekian repekan di petang hari....


 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review