Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya

Posted by ezey at 10:40 AM 0 comments

tahniah untuk semua pemain bola sepak
HARIMAU MALAYA
dengan kejayaan pingat emas sukan SEA di indonesia

walaupun diletakkan dalam kumpulan maut
dengan masalah kecederaan yang membelenggu
tapi berjaya menjadi johan kumpulan

walau di kecam dan di provok oleh penyokong indonesia
semangat harimau malaya tidak tercalar
mulut indonesia terus ditutup dengan sebuah kemenangan
SYABAS ANAK MUDA MALAYSIA
kontinjen malaysia
DAN SELURUH MALAYSIA
yang pastinya bersyukur dan bergembira dengan kejayaan ini




MALAYSIA BOLEH.................

Thursday, November 3, 2011

Doa Murah Rezeki

Posted by ezey at 4:29 PM 0 comments
Doa murah rezeki.. dicopy dari FB mynetwort
sama-sama kita amalkan..
semoga mendapat keberkatan..
amin..

i

Morning peeps..

Posted by ezey at 9:02 AM 0 comments
Mulakan hari dengan senyuman
so your day would be shinning..

Wednesday, November 2, 2011

jeng...jeng...jeng...

Posted by ezey at 7:19 AM 1 comments
Tara....
hhahahaha

rasa lom pasti lagi sedap ke x..
malas nak makan panas-panas.

orang lain buat halus comey je
aku punya huduh
berlemoih cekelat
tangan xleh nak lentur-lentur lagi
keraih kedingkiang...

mujur ade stroberi yang beli kat cameron weekend tadi
dengan mix colurful rice yang stok 6 bulan lepas..
buleh tutup hat mana perlu...
yang tepi-tepi ala-ala accident tu...
hehehehehhe



* pesanan penaja : Happy Birthday to Sis Zaimah..moga panjang umur murah rezeki...bisnes maju...

Tuesday, November 1, 2011

Chocolate Cake In Da Making..

Posted by ezey at 11:50 PM 0 comments
membaking di tengah-tengah malam
1st attempt
minta-minta la jadi...

hehehhehehe....

kalau jadi esok maka terpampang la rupa kek tu dengan bangganya
tapi..tapi..

jangan la mengharapkan decoration yang bombastic
dengan tangan ai yang keraih kedingkiang ni..
kalau buleh makan tu dah cukup baik..
ahahahhaha

kalau sebaliknya..

agak-agak buleh pikiaq sendiri la
di mana akhirnya kek itu....



1.1.11

Posted by ezey at 10:33 AM 0 comments
November Rain

2 months to go
~sambil menunggu dinding retak~
Senyum..x prlu kata apa-apa
jauh sekali meroyan...
:)




............PEACE........

Ko Ada haku pun ada....

Posted by ezey at 1:16 AM 0 comments
xde kaitan pun dengan tajuk
muahahahahha...


Di kala ROH memasak, membaking tiba...
dan ini lah hasilnya..
terbeli dengan tanpa dirancang
atau lebih tepat "unsangkerable".
walaupun benda alah ni dijual di kuala lumpur..
bukan halangan besar
bak kata orang
' nak seribu daya, kalau x nak adalah seribu dalih'
berkat teknologi masa kini
berFb saje buleh dapat...
thanx to Ding Dong
2x berkunjung ke Maeps semata2 nak dapatkan benda alah ni...
Jasamu dikenang..hehehehehe



taraaaaaaaaaaaaaa...........


buku memasak yang setahun x akan ade ulangan
kalau ku buat semua resepi dalam ni...
masalahnya semuanya hanya lah dalam mimpi..huwaaaa

mungkinkan anda2 kat dalam gambar ini akan jadi gajah putih lagi..sedih ..wohooo

Monday, October 31, 2011

wohooo....

Posted by ezey at 10:12 PM 0 comments
lamanya x berbelog...
gara-gara tukar email ngn password..
langsung lupa kata laluan..
mlm ni lak dapat ilham...

ting!!!

sekali login terus masuk..

gumbira hati ini....

Wednesday, April 13, 2011

Menyedihkan .....

Posted by ezey at 2:46 PM 2 comments

menyedihkan
bukan sedih pikir 30 jun yang bakal menjelma
tapi sedih dengan keindahan smulajadi yang tercemar ni..



last week ke KK sempat la g Pulau Manukan
katanya cantik..air jernih
semua tu betul..
air mmg jernih
ikan berenang2 pun nampak sampai ke dasar dari atas jeti
tapi sayang telah dicacatkan
dengan sampah sarap yang terapung tu
menyakitkan mata
rasa sedih je tengok....

sayang je keindahan ni dicemari oleh makhluk2 yang x tau nak menghargai suatu keindahan yang telah dianugerahkan untuk dinikmati bersama..



Jeselton Point
Jeti Bot ke Pulau

Pintu masuk Pulau Manukan


Pulau Sipadan
Dekat je ngan KK 15 min je naik bot



Tuesday, April 12, 2011

Last week Punya...........WElcome to Sabah...

Posted by ezey at 11:56 PM 0 comments

mAlas nak citer panjang...tepek gamabr je la dulu...lain hari kita cerita..


Kiram Village Chalet
2D 1N


Cater field...

Ke Pantai ..Pulau Manukan


gambar banyak..tenet slow...= hamph...ni je mampu ku share..

Thursday, March 24, 2011

Tuah atau Bala...??????

Posted by ezey at 1:50 PM 1 comments
Tengah berselera mengadap FB durjana
tetiba ada in coming call
no x appear
just "withheld"

ada mood nak anwser call

conversation between me n anon(aku x ingat dia cakap nama dia apa)

Anon : Hello.. assalamualaikum
Me : waalaikumussalam
Anon : Boleh saya cakap dengan ......mesti la dia sebut nama akukan
Me : ye saya
Anon : saya dari seluruh pejabat celcom mengucapakan tahniah kepada puan kerana semalam kami mengadakan cabutan..no puan terpilih memenangi rm7000 ( slang dengar ala keindonesiaan)
Anon : Saya nak memastikan semula no puan sama ada btul ke tidak ...0199******
Me : Ye saya
Anon : Puan bagi no kauan puan.. Saya mahu transfer hadiah ini ke akaun puan
Me : xpe la saya x mahu hadiah tu
Anon : apa puan???
Me : Saya cakap saya x mau hadiah tu....
Anon : Kenapa Puan x mahu???
Me : ko bagi je la hadiah tu kat org lain saya x mahu
Anon : oh kalau macam itu tidak apa-apa la puan...(gaya dia mcm aku ni bengap menolak tuah )

Kepada en yang call aku tadi...cukup2 la ko mengahabiskan duit ko nk kol orang dengan keje x berfaedah tu..aku rela menolak TUAH yang ko anggap tu dr terima TUAH dari ko...
sekian terima kasih...





Tuesday, March 15, 2011

Jutawan....

Posted by ezey at 10:07 AM 4 comments
1 petang yang damai..
tgh2 aku ngan aida poyo2 amik gmbar
tdung jualan..
sila cuci mata kt FB ezey collections

datang la 2 org makcik ni...
nk minta sedekah rupanya..
aku cam biasa ..hati terasa cuak
kang buatnya orang jahat ke hapa.
pukau ke..nanya

skali makcik tu ckp nk minta sedekah..
so okay la..
aida pi amik duit .aku masih lagi kt luar..
kamera tetap ku egang
sekali makcik tu tanya
adik ni JUTAWAN ke??
ade kamera besar
aku yang blur2 masih lagi sempat berfikir
makcik ni nak rompak aku ke?
hehehe..
terus minda ku mencerna untuk menipu.
jawapan standard
"dok la mokcik..pinjam kamera kawan"
huhuh..jawapan diterima
duit dh bg ngan mokcik tu
dia pun blah

aku cerita kt aida..
dia gelak bukan main
terus dia buat andaian
makcik tu bukan nk kata aku JUTAWAN rasanya
dia bajt aku WARTAWAN kot
pegang kamera besar...

huhu..makcik oh makcik...
tersenyum aku sorg2..
kalau aku ckp wartawan mesti makcik tu cuak
sbb takut aku wat masuk dlm tv

rezeki makcik aritu..hati aku suci sikit ms tu
bagi la sekupang dua...

Thursday, March 10, 2011

R.I.P

Posted by ezey at 9:45 AM 5 comments
Al-fatihah
untuk atukku yang telah kembali ke rahmatullah
pada hari jumaat
4 Mac 2011
semoga ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman
amin...

juga alfatihah
untuk hilmy hasrin..
matrik uum ..
yang juga kembali pada 3 mac 2011
takziah kepada kembarnya dan seluruh keluarga


semoga aman di sana bersama orang yang beriman

Thursday, January 27, 2011

Susah-sudah la tu bergoyang...kita kasi senyum pula....

Posted by ezey at 3:03 PM 2 comments

Bahagiakan makcik ni masih boleh tersenyum
Pidnians jangan tension2
ikut la resmi makcik ni...


Jom ikut najwa sama malique...




Lirik lagu Senyum - Malique ft. Najwa


Senyum..senyum...senyum...senyum..senyum..

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 1 (malique)
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang #Chorus (najwa)

Verse 2
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang #Chorus (najwa)
raggamufflin outro (najwa)

Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum :)


Sumber » Senyum - Malique feat. Najwa | KFZoom
via kfzoom.blogspot.com


x tahu irama dia???
nah ikut je video bawah ni


Sunday, January 9, 2011

Sambungan Trip To Miri- Brunei

Posted by ezey at 11:18 AM 2 comments
hahahahah
lama gilo nak sambung episod seterusnya kan...
semalam seharian di Miri
arini kami semua sepakat
nak ke brunei darul salam
dah alang2 dekat
x sampai 30 min pun drive dari miri-border brunei


Pintu masuk ke Brunei

Perjalanan dari Miri - Bandar Seri Begawan (BSB)
lebih 2 jam setengah dengan kadar kelajuan makan angin...
Kami menaiki sebuah avanza uncle vincent
kos dia rm100/person

sementara nak sampai BSB
Sempat singgah breakfast dulu kat Kuala Belait border brunei-miri
Uncle nak suh makan pagi yang popular di situ.

ini la dia..pulut yang dibungkus dengan daun pisang\
rasa lebih kurang je ngan pulut lepa
besar - makan sebijik pun dah rasa kenyang

Disebalik daun pisang itu..gini la rupanya..

Dah kenyang...
jom la kita....

malas nk citer panjang..

tgk gambar je la sepanjang perjalanan nak sampai BSB....

jalan kat sana sangat best...x de lubang2..smooth je




baru sedar ...ni je gmbr kami snap sepanjang perjalanan..
huhuhhhuu...tp sepanjang jalan memang mendamaikan...

tempat pertama uncle vincent bawa adalah empire hotel
aku pun x tau apa motif dia.
adakah ini 1 tempat yang patut dilawati..

bak kata uncle..hotel ni taraf 6 bintang..
tapi didowngrade sbb xde sediakan arak..
view mabeles...




design bangunan dia menarik


Nak test bakat..dipersilakan


Nun dihujung sana ada pantai...

Dah puas bercanda...
menuju ke BSB.xde menyinggah memana dah



Gambar sultan merata-rata
sebab kebetulan time tu brunei menyambut keputeraan sultan depa


yeay dah sampai....


tamu kianggeh
macam pasar
ade segala macam..sebut je nak apa...semua ada
kecuali beg LV xde hokay



antara peniaga di tamu kianggeh
berhampiran dengan waterfront


sempat merasa makanan yang di jual di Tamu Kiangeh
Murah saja...
Nasi Lemak tu 3 bungkus = 1 Dolar Brunei
Mee goreng kecik tu 5 Bungkus = 1 Dolar Brunei

* makcik tu siap bagi lagi 2 bungkus nasi lemak...terima kasih macik..
tapi lupa belah mana kedai makcik..hampun...


belakang nun..Kompleks Yayasan Haji Sultan Haji hasanal Bolkiah
Buleh nk shopping2 dlm tu...tp lagi best kt KL kot..
window shopping je kt sini

Banguna kat BSB xde yang tinggi-tinggi..
sbb mcm dah jadi rules
bangunan kt sana tak boleh lebih tinggi dari kubah masjid negara brunei

sempat ke Muzium Alat Kebesaran diRaja
Kamera x dibenarkan
jadi..
xde la gambarnye...


dah abis gaya kt BSB
kami ke Jerudong Park..
tapi sebab dia tutup lagi masa kami sampai
jadinyo
menggedik bergambor sekitarnya je lah...



sebelah kanan nun istana nurul izzah

last skali..
on da way nak balik Miri
kami singgah kt seria ( kawasan tepi pantai)
tempat minyak..
melawat "1 billionth Barel Monument"

Bagi peluang jadi model..senyum la sikit lagi


belakang tu "donkey"..sedut minyak dari daratan






maksud tersirat mercu tanda belakang kami nun...


hari pun dah lewat ..mari la kita pulang



Welcome home...









 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review