Wednesday, February 22, 2012

Selamat Petang Malaysia

Posted by ezey at 4:11 PM 0 comments
tetiba rajin la lawatan sambil belajar ke blog kengkawan
tapi tapi tapi....

ada satu yang sungguh menarik hatiku ini...
adalah self reminder makcik rehan yang muda belia merangkap rakan sepangkat, sepusat sepakat dolu2
timbul rasa insaf di hati yang sekian kali melalaikan diri
aku nak share gak kt sini...boleh masisng2 ingatkan diri..cheewah(utk aku la yang utamanya)

SELF REMINDER dr makcik rehan

1. Ibubapa yang baik, tak tengok tibi waktu Maghrib
2. Sifat marah dan emosi adalah petanda iman yang lemah
3. Neraka Wil adalah balasan melewatkan solat
4. Orang yang munafiq akan sukar menyempurnakan Solat Subuh dan Isyak
5. Solat Tahajud dan Dhuha mesti konsisten untuk menempuh pelbagai cabaran hidup di dunia.
6. Amalkan Al-maksurat untuk memantapkan jiwa kepada Allah
7. Jadikan Al-Quran sbg terapi hati, minda dan jiwa
8. Jaga aurat, jangan mengumpat, jangan buruk sangka.
9. Dekatkan diri dengan orang Soleh kalau nak jadi soleh.
10. Jauhkan diri dan perlahan-lahan tinggalkan terus perkara yang sia-sia.
11. Berbakti kepada orang tua.
12. Jangan kedekut nak bersedekah.
13. Sentiasa berzikir, baca Al-Quran secara konsisten, luangkan masa mendalami ilmu agama.
14. Luangkan masa untuk berdoa, terutama selepas solat.


Bersihkan jiwa, Sucikan Hati Hiasi Peribadi

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya

Posted by ezey at 10:40 AM 0 comments

tahniah untuk semua pemain bola sepak
HARIMAU MALAYA
dengan kejayaan pingat emas sukan SEA di indonesia

walaupun diletakkan dalam kumpulan maut
dengan masalah kecederaan yang membelenggu
tapi berjaya menjadi johan kumpulan

walau di kecam dan di provok oleh penyokong indonesia
semangat harimau malaya tidak tercalar
mulut indonesia terus ditutup dengan sebuah kemenangan
SYABAS ANAK MUDA MALAYSIA
kontinjen malaysia
DAN SELURUH MALAYSIA
yang pastinya bersyukur dan bergembira dengan kejayaan ini




MALAYSIA BOLEH.................

Thursday, November 3, 2011

Doa Murah Rezeki

Posted by ezey at 4:29 PM 0 comments
Doa murah rezeki.. dicopy dari FB mynetwort
sama-sama kita amalkan..
semoga mendapat keberkatan..
amin..

i

Morning peeps..

Posted by ezey at 9:02 AM 0 comments
Mulakan hari dengan senyuman
so your day would be shinning..

Wednesday, November 2, 2011

jeng...jeng...jeng...

Posted by ezey at 7:19 AM 1 comments
Tara....
hhahahaha

rasa lom pasti lagi sedap ke x..
malas nak makan panas-panas.

orang lain buat halus comey je
aku punya huduh
berlemoih cekelat
tangan xleh nak lentur-lentur lagi
keraih kedingkiang...

mujur ade stroberi yang beli kat cameron weekend tadi
dengan mix colurful rice yang stok 6 bulan lepas..
buleh tutup hat mana perlu...
yang tepi-tepi ala-ala accident tu...
hehehehehhe



* pesanan penaja : Happy Birthday to Sis Zaimah..moga panjang umur murah rezeki...bisnes maju...
 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review