Thursday, March 24, 2011

Tuah atau Bala...??????

Posted by ezey at 1:50 PM 1 comments
Tengah berselera mengadap FB durjana
tetiba ada in coming call
no x appear
just "withheld"

ada mood nak anwser call

conversation between me n anon(aku x ingat dia cakap nama dia apa)

Anon : Hello.. assalamualaikum
Me : waalaikumussalam
Anon : Boleh saya cakap dengan ......mesti la dia sebut nama akukan
Me : ye saya
Anon : saya dari seluruh pejabat celcom mengucapakan tahniah kepada puan kerana semalam kami mengadakan cabutan..no puan terpilih memenangi rm7000 ( slang dengar ala keindonesiaan)
Anon : Saya nak memastikan semula no puan sama ada btul ke tidak ...0199******
Me : Ye saya
Anon : Puan bagi no kauan puan.. Saya mahu transfer hadiah ini ke akaun puan
Me : xpe la saya x mahu hadiah tu
Anon : apa puan???
Me : Saya cakap saya x mau hadiah tu....
Anon : Kenapa Puan x mahu???
Me : ko bagi je la hadiah tu kat org lain saya x mahu
Anon : oh kalau macam itu tidak apa-apa la puan...(gaya dia mcm aku ni bengap menolak tuah )

Kepada en yang call aku tadi...cukup2 la ko mengahabiskan duit ko nk kol orang dengan keje x berfaedah tu..aku rela menolak TUAH yang ko anggap tu dr terima TUAH dari ko...
sekian terima kasih...





Tuesday, March 15, 2011

Jutawan....

Posted by ezey at 10:07 AM 4 comments
1 petang yang damai..
tgh2 aku ngan aida poyo2 amik gmbar
tdung jualan..
sila cuci mata kt FB ezey collections

datang la 2 org makcik ni...
nk minta sedekah rupanya..
aku cam biasa ..hati terasa cuak
kang buatnya orang jahat ke hapa.
pukau ke..nanya

skali makcik tu ckp nk minta sedekah..
so okay la..
aida pi amik duit .aku masih lagi kt luar..
kamera tetap ku egang
sekali makcik tu tanya
adik ni JUTAWAN ke??
ade kamera besar
aku yang blur2 masih lagi sempat berfikir
makcik ni nak rompak aku ke?
hehehe..
terus minda ku mencerna untuk menipu.
jawapan standard
"dok la mokcik..pinjam kamera kawan"
huhuh..jawapan diterima
duit dh bg ngan mokcik tu
dia pun blah

aku cerita kt aida..
dia gelak bukan main
terus dia buat andaian
makcik tu bukan nk kata aku JUTAWAN rasanya
dia bajt aku WARTAWAN kot
pegang kamera besar...

huhu..makcik oh makcik...
tersenyum aku sorg2..
kalau aku ckp wartawan mesti makcik tu cuak
sbb takut aku wat masuk dlm tv

rezeki makcik aritu..hati aku suci sikit ms tu
bagi la sekupang dua...

Thursday, March 10, 2011

R.I.P

Posted by ezey at 9:45 AM 5 comments
Al-fatihah
untuk atukku yang telah kembali ke rahmatullah
pada hari jumaat
4 Mac 2011
semoga ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman
amin...

juga alfatihah
untuk hilmy hasrin..
matrik uum ..
yang juga kembali pada 3 mac 2011
takziah kepada kembarnya dan seluruh keluarga


semoga aman di sana bersama orang yang beriman

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review