Thursday, May 28, 2009

Haku Tension Ni....

Posted by ezey at 10:42 AM 2 comments
aku x tahu la orang lain macam mana..tapi...aku tension, tension, tension yang amat ni nak donlot semua modul-modul untuk eservis nie..sudah la banyak..pastu alahai nak donlod satu-satu punya la lembab macam siput...ni dah masuk minit ke 15..slide untuk donlod x kuar-kuar lagi..grrrrr.....pastu zaman bila aku boleh abis nk donlot 18 fail ni.?????x tahu la tenet lembab ke laptop aku ni bengong.......bila masa nak start training kalo gini...ces..alasan...kuikuikuikui







Friday, May 22, 2009

Tribute to....

Posted by ezey at 11:46 PM 5 comments
tribute to(..........) sila fill in the blank..nama baby xdok lagi..rasa macam nak buat entry loghat kg jah...ari ni janji ngan jaja nok tengok anok yunie...hoh..sampai2 umah yunie..siap kembey gantung weh..nk ngurut....apo las..seksi nyah....jaja suko la tu...tapi best la jupo saing aku nih...tolol supo mulo jugak..x berubah-berubah ..rugi weh yas mu x dok...recall balik kisah-kisah time skoloh-skoloh dulu...xdok la jahat sgt kita..nakal jah lebih..bak kato mimie..mujur kita x juruh mano..kalu dok mesti xdok benda nak ingat balik....

yunie, anok mu x serupo lasum ngan mu..sebutir-sebutir supo ayoh dio..tapi kira adil la alik atas serupo nagn iwe..bahagian bawah serupo mu..heheheh

saja letak entry ni..sbb yasma request suh letak gambar anok presiden KFC


Nama x dok lagi nie..sapa-sapa dialukan untuk bagi cadangan nok wi namo gapo puteri sore nih. sedap molek dio tido..

lagi gambar-gambar yang berkaitan..




boleh doh tu jaja.....ko ghano kata yunie???



bukti deh aku sapa umah yuni..tapi wok yos tu xse amik gambar sebab muko bulat...koya ala-ala artis sungguh yunie..nak slim dulu baru nk tubik TV...

jaja..pas sudoh x amik-amik gambar ngan yunie..koya lah ke lain banyak...

Wednesday, May 20, 2009

MC..

Posted by ezey at 9:47 PM 2 comments
Dah lama tak sakit..tapi minggu ni aku rasa minggu sakit aku..hari isnin haku dah amik cuti sebab demam..bukan saja-saja x nak gi keje..tapi dah rasa lemah seluruh tubuh ngan kepala sakit..nak drive pun x larat...terpaksa aku amik cuti sehari untuk rehat....dah hampir sebulan aku keje sorang kat PID..terasa jugak la kepenatannya...aku salute la kat azza,nunu and diana yang dah setahun keje sorang-sorang kat PID..lu orang memang kental beb...

Hari ni aku berkobar-kobar gi PID walaupun aku dah rasa mata macam rasa senak sikit masa bangun pagi tadi dan mata pun ala-ala kuar taik lak....tapi gigih gak gi PID...sebab semalam dah janji ngan student nak buat kelas ganti petang ni..Awal-awal pagi okay lagi..maintain..masuk je kul 11..mata rasa makin sakit..so i dcide nak gi cek kat klinik kesihatan depan PID..nasib baik dah x ramai orang menunggu cuma ade sorang akak je tgh dptkan treatment sebab jantung..kaki dia bengkak dah n perut dia buncit..tapi muka dia rileks je.macam x sakit pun.

Masuk check up semua..blood presure i cantik je bak kata pembantu kesihatan yang cek i..alhamdulillah..takut gak sebab selalu sakit-sakit kepala..skang bukan kira tua ke muda..penyakit suka je menumpang...you know what..i dapat MC for 2 days....for today and tomorrow..so tomorrow i'll have a good rest...

Terus balik PID kemas-kemas pape yang patut, shut down all PCs, x lupa HL ku kena bawa balik gak..sebab cuti direct kamis + weekend..harus kena ade bekal kat rumah..huhuhh...sharp kul 1.13 aku tutup dan apa lagi...balik la lor...nk tunggu apa lagi..b4 that sempat kol student to tell them class will be cancelled...kalau x sia-sia je datang PID..tgk2 tutup..sampai rumah baru kol PM inform aku MC sbb masa aku balik PM aku tgh break...

tapi rasa cam bersalah lak terpaksa tutup PID..sian user nak guna..tapi apa boleh buat..kesihatan aku pun penting gak..yer dok....conclusionnya minggu ni aku hanya keje 2 hari je setengah ..ahad ngan selasa full days..tapi ari ni aku consider keje gak sebab aku dah datang sampai tengahari even dah dapat MC...

Tuesday, May 19, 2009

Dia Sudah Sampai.....

Posted by ezey at 2:03 PM 0 comments
hehehehe...seminggu ku tunggu punya tunggu punya tunggu..akhirnya....hari ni baru sampai..tu pun pas aku gi pejabat pos tanya ada surat untuk ai x??..baru la PM cakap ade 3 surat n 3 parcel..hahaaha..glemer x ai..2 surat tu dari kementerian, 1 surat jemputan kawin..3 parcel tu... 2 parcel adalah toner yang aku order from miza lenggeng..dah sampai..tocey2 miza....dan...paling paling paling ku tunggu adalah parcel from puan zel....terima kasih daun keladi zel...pasni2 ku oreder lagi...kakakak..macam pantun lak raser..

jom skodeng....


bukti penerimaan...


jom buka..apa ada kat dalam tu..hehehe



tin cat???...tipu je la....apa jadahnya puan zel nak bagi tin cat...

aku keluarkan benda alah tu kasi clear sikit..


tadaaaa.....tu dia..HERBALIFE....

Sepatutnya program aku dah bermula ari ahad..tp ni dah ari selasa..memandangkan HL ni sampai lambat..haruskah aku postphone program ku ke minggu depan sajork????Apa pandangan uolss....???

Saturday, May 16, 2009

Selamat Hari Guru

Posted by ezey at 11:07 AM 0 comments
Selamat hari guru pada semua cikgu-cikgu..speacial to my ma and abah, Cikgu SRK Hamzah, SMK Dato AhmaD Maher, Matrik UUM, lecturer UUM, kawan kawan aku yang dah jadi cikgu..geng2 PID(kita pun cikgu gak kan..heehehehe)...dan semua cikgu-cikgu yang telah mendidik kami sampai berjaya penuh kesabaran melayan kerenah kami yang nakal yang amat...jasa cikgu akan kami kenang...TERIMA KASIH CIKGU.....hopefully next year will be my turn to celebrate teacher's Day..Amin...







Thursday, May 14, 2009

Kisah Diet

Posted by ezey at 10:47 PM 0 comments
Nak kurus punya pasal...aku sanggup abiskan duit..hahahaha...padahal aku adalah manusia yang jenis hangat-hangat taik kucing(sangat-sangat hangat ye kawan -kawan)...time nak kurus tu beria-ria beli macam- macam....last-last jadi projek gajah putih bak kata zel chaiyok..kul 11 malam tadi si MR ym aku,dah golek-golek gelak tengok entry zel...bukan main banyak preparation si zel nk kurus...MR suh aku listdown semua projek-projek gajah putihku..tp x sebanyak zel la...

kubeli dari 2 manusia yang nama tersebut di atas..last aku pun buat pekasam tapi sempat la abis sekotak..bila dah rasa kurus...aku kembali ke tabiat asal..huhuhuh



Scale ni mesti dah x larat nak tampung badan aku..kalau boleh cakap mesti dia dah maki aku sebab hari-hari kasi timbang...rasa cam nak beli digital scale lak..


Skipping ngan tali tape...skipping tu adalah 3-4 guna sejak beli tahu lepas..siap paksa adik aku si aida suh beli..nasib baik murah RM8 jer..



Lotion Pati halia Yusmira..dah selamat ku jadikan ubat sakit perut..2-3 hari je aku guna ikut niat asal..nak kempiskan perut..KONONNNNN(pinjam ayat zalia)



Sport shoes...x guna untuk joging sebab kawasan umah aku ni xde tempat nk joging..kalau joging kawasan umah aku..harus ade yang muntah tengok gegaran lemak aku..tapi amat berjasa taim aku gi travel..selesa je nak jalan-jalan...

ada lagi yang lain-lain..tapi x larat nak upload..hazab nak tunggu..lama sangat..


Tapi semangat tu datang balik ye..dia sudah mariiiii...aku dah ade kawan diet secara maya..sila bagi tepukan gemuruh kat zel chaiyok...we can do it..motif utama..nak buat kambek..jangan jeles ye Makcik Rehan...hahahahha(gelak setan)

P/s : masih menuggu parcel..hahaha...next week sampai la tu...harap-harap yang ni x jadi satu lagi projek 'gajah putih;..

Tuesday, May 12, 2009

al Fatihah

Posted by ezey at 10:23 AM 3 comments
Ezila Dearie...

Takziah atas kepulangan ayah cik su ke rahmatullah..banyak-banyak bersabar

and..

kawan-kawan semua, harap dapat hadiahkan fatihah untuk arwah ayah ezila..semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.


Sunday, May 10, 2009

Happy Mothers Day

Posted by ezey at 11:39 PM 2 comments
Just wanna wishing happy mothers day to my mom...u light up my life..not to forget to my kazen, my aunty,all my frens( you know who youu are...ramai sgt nak sebut satu-satu) and semua la yang bergelar ibu aka mak aka mummy aka mama..x kisah la apa pun juga panggilan..




Layan Lagu Aishah sat...

Syurga Di Telapak Kaki Ibu

Duhai apakah gerangan budi balasan
Bagi insan melahirkan, membesarkan

Bercucuran airmata bila mengenangkan
Betapakah besar budi ibunda berikan
Siang malam menderita
Hingga entah bila
Sungguh besar pengorbanan
Ibunda berikan

Tiada bahagia jika tiada
Doa puja restu
Syurga itu telapak kaki ibu

Wednesday, May 6, 2009

Mari Belajar menulis esei

Posted by ezey at 3:11 PM 4 comments
semalam dapat email dari kementerian suh buat esei..tajuk dia "kenapa anda amat memerlukan tandas"(tipu je)..xde tajuk sebenarnya dia bagi..tajuk bebas tapi berkaitan dengan kenapa awak nk sangat tandas kt PID...hanya beberapa PID bertuah je ye yang terpilih....korang agak2 ade ke orang xperlukan tandas kat tempat kerja...sudah la rumahku jauh dari opis..kalau tak boleh aku berlari-lari anak balik rumah..dapat gak kuar lemak-lemak degil nie...di samping lepaskan hajat....aku tension yang amats...asyik tumpang lepaskan hajat kt opis orang je...muka aku pun dah setebal kulit biawak..dah hilang rasa malu..wa terpaksa tebalkan muka...abis tu x kan nk tahan hajat..kang xpasal2 dapat penyakit..akak muda lagi tau....

siapa yang rajin..sila angkat tangan..tolong haku buat esei ni...

Monday, May 4, 2009

Hari Minggu Yang Penuh Alam Flora.....

Posted by ezey at 11:43 AM 2 comments
Walaupun 1 May hari pekerja..tapi keje x umah mana pernah ade cuti..ari ni aku ala-ala rajin sikit...deco balik kolam terbiar depan umah..ntah-ntah dah jadi sarang ulor..tapi nasib baik masa buang pokok-pokok yang terbiar xde yang keluar....sebenarnya aku suka gak gardening ni tapi tangan aku jenis 'panas'...hehehe...asal aku tanam je pokok pape..mesti x pernah nak hidup..tension akak taw....harap-harap pokok yang aku tanam kali ni hidup...(tipu...) bukan aku tanam pun..aku just salin pasu dari kecil ke pasu besar...ade ke tangan panas ke tangan sojuk..

Kolam Terbiar...

Sebelum...

Nampak tak sepah-sepah tu..memang macam lombong terbiar je kan....


Selepas....Tadaaaaa....





Okay la sikit dari sebelumnya kan...sila iyekan je ye....penat woooo.....
walaupun nampak sikit je perubahan..




Jom tengok hasil tangan aku lak yang malu-malu kucing nak hidup...


Kangkung yang kurus melidiyang dah berusia 2 bulan lebih ...
Sedangkan tukang tanamnya adalah aku yang sebesar batang balak...



Cili yang ala hidup segan mati tak mau....



Harap pokok ni tak alami nasib yang sama dengan yang di atas...
Semalam baru ku tanam...




Jadi disebabkan reason ni aku malas nak bercucuk tanam( hehehe..ayat karangan bahasa melayu darjah 6 )..bukan aku PEMALAS taw...hehehehhe

**Gambar baru snap petang semalam....

Saturday, May 2, 2009

Just For Makcik Rehan

Posted by ezey at 10:33 AM 1 comments
haku belasah je amik gambar sundri....
bentuk asal cardigan

aku malas nak edit sebab aku x mandi lagi...hahahah




Friday, May 1, 2009

Jom Nyanyi.....

Posted by ezey at 10:54 PM 4 comments
Kepada sesapa yang gagal KPLI....jom sesama ngan aku...kita nyanyi lagu ni..aku rasa macam best lak..tengok ade orang suh hayati lagu ni kat forum CARI......Lagu stacy lagi ko..jangan main-main...hehehehe....

jom mulakan...1,2,3...


Mau saja......­Aku melepaskan diri dan terus berlari
ikut saja....­kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja¡....ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
GAGAL lagi¡....kamar kusedia terkunci

hayati lirik ini..
 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review