Wednesday, May 20, 2009

MC..

Posted by ezey at 9:47 PM
Dah lama tak sakit..tapi minggu ni aku rasa minggu sakit aku..hari isnin haku dah amik cuti sebab demam..bukan saja-saja x nak gi keje..tapi dah rasa lemah seluruh tubuh ngan kepala sakit..nak drive pun x larat...terpaksa aku amik cuti sehari untuk rehat....dah hampir sebulan aku keje sorang kat PID..terasa jugak la kepenatannya...aku salute la kat azza,nunu and diana yang dah setahun keje sorang-sorang kat PID..lu orang memang kental beb...

Hari ni aku berkobar-kobar gi PID walaupun aku dah rasa mata macam rasa senak sikit masa bangun pagi tadi dan mata pun ala-ala kuar taik lak....tapi gigih gak gi PID...sebab semalam dah janji ngan student nak buat kelas ganti petang ni..Awal-awal pagi okay lagi..maintain..masuk je kul 11..mata rasa makin sakit..so i dcide nak gi cek kat klinik kesihatan depan PID..nasib baik dah x ramai orang menunggu cuma ade sorang akak je tgh dptkan treatment sebab jantung..kaki dia bengkak dah n perut dia buncit..tapi muka dia rileks je.macam x sakit pun.

Masuk check up semua..blood presure i cantik je bak kata pembantu kesihatan yang cek i..alhamdulillah..takut gak sebab selalu sakit-sakit kepala..skang bukan kira tua ke muda..penyakit suka je menumpang...you know what..i dapat MC for 2 days....for today and tomorrow..so tomorrow i'll have a good rest...

Terus balik PID kemas-kemas pape yang patut, shut down all PCs, x lupa HL ku kena bawa balik gak..sebab cuti direct kamis + weekend..harus kena ade bekal kat rumah..huhuhh...sharp kul 1.13 aku tutup dan apa lagi...balik la lor...nk tunggu apa lagi..b4 that sempat kol student to tell them class will be cancelled...kalau x sia-sia je datang PID..tgk2 tutup..sampai rumah baru kol PM inform aku MC sbb masa aku balik PM aku tgh break...

tapi rasa cam bersalah lak terpaksa tutup PID..sian user nak guna..tapi apa boleh buat..kesihatan aku pun penting gak..yer dok....conclusionnya minggu ni aku hanya keje 2 hari je setengah ..ahad ngan selasa full days..tapi ari ni aku consider keje gak sebab aku dah datang sampai tengahari even dah dapat MC...

2 comments:

MAKCIK REHAN said...

Adakah ini semua gejala HL? hehehehe

ezey said...

baru terai secawan HL..hahah..lg sedp dari JDM..JDM tu manis sgt....

Post a Comment

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review