Monday, May 4, 2009

Hari Minggu Yang Penuh Alam Flora.....

Posted by ezey at 11:43 AM
Walaupun 1 May hari pekerja..tapi keje x umah mana pernah ade cuti..ari ni aku ala-ala rajin sikit...deco balik kolam terbiar depan umah..ntah-ntah dah jadi sarang ulor..tapi nasib baik masa buang pokok-pokok yang terbiar xde yang keluar....sebenarnya aku suka gak gardening ni tapi tangan aku jenis 'panas'...hehehe...asal aku tanam je pokok pape..mesti x pernah nak hidup..tension akak taw....harap-harap pokok yang aku tanam kali ni hidup...(tipu...) bukan aku tanam pun..aku just salin pasu dari kecil ke pasu besar...ade ke tangan panas ke tangan sojuk..

Kolam Terbiar...

Sebelum...

Nampak tak sepah-sepah tu..memang macam lombong terbiar je kan....


Selepas....Tadaaaaa....





Okay la sikit dari sebelumnya kan...sila iyekan je ye....penat woooo.....
walaupun nampak sikit je perubahan..




Jom tengok hasil tangan aku lak yang malu-malu kucing nak hidup...


Kangkung yang kurus melidiyang dah berusia 2 bulan lebih ...
Sedangkan tukang tanamnya adalah aku yang sebesar batang balak...



Cili yang ala hidup segan mati tak mau....



Harap pokok ni tak alami nasib yang sama dengan yang di atas...
Semalam baru ku tanam...




Jadi disebabkan reason ni aku malas nak bercucuk tanam( hehehe..ayat karangan bahasa melayu darjah 6 )..bukan aku PEMALAS taw...hehehehhe

**Gambar baru snap petang semalam....

2 comments:

miszjaja said...

mcroh...sbb tanah kot jadi mapuh pokok tu...
kna review balik subjek jenis2 tanah yang bersesuaian untuk bercucuktanam, muka surat 35;buku teks Kemahiran Hidup Tingkatan 1...hehehheheh

mc roh said...

ja..mai la umah ore..lama awak x mai...

Post a Comment

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review