Saturday, June 27, 2009

Fakta Or Auta...

Posted by ezey at 9:11 AM 2 comments


award dari zalia

Setiap blogger mesti menyatakan 10 AUTA diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

first time dapat award..hahahah...tapi kena buat senarai fakta or auta....ahkak macam keje beiya-iya last week..caya x???aku amat sibuk ngan dunia lakonan yang biasa aku ngan MR selalu buat...sebab tu ai lambat nk buat menda alah ni....hari ni aku cuba list down semua fakta2 n auta...



1. aku adalah seorang manusia yang amat benci dengan makanan..tengok makanan pun mau muntah
(hakikatnya adalah aku dan makanan x dapat dipisahkan..bak kata pepatah melayu..ibarat irama dan lagu..kalau x de salah satu pincangla kehidupan aku..hahahahha...very the taw...)

2. seorang yang rajin mengemas rumah
(disebabkan kerajinan aku yang melampau..aku terpaksa hired orang lain datang kemas umah everyday..)

3. seoarang pengurus PID yang amat BIZI...sampai x sempat buat keje-keje lain...
(konon........hhuhuhu..pengurus2 PID lain.. korang ade ke sama macam ai ni...hahahhaha)

4. Adalah suka menyaving duwet...dengan kata lain x suka shopping
(hakikatnya setiap bulan..belen gaji aku rm 10 hengget....dok depan PC saje duit aku bolh habis )

5. Hangat-hangat tahi ayam almost semua menda
(yang ni memeng betul-betul okay...bukan cobaan)

6. Mempunyai badan yang slim terutamanya bahagian perut..very ke slim...
(hakikatnya..spare tyre dah makin bertambah...)


7. sangat suka mandi
(makin lewat mandi makin best...aku suka jimat air untuk coffee...hahahha..)

8. Adalah x suka cuti-cuti malaysia
(hakikatnya..kalau ade promo Air asia..mesti aku ter"book")

9. suka masak
(tanya zamila..sedap x aku masak ari tu??hahhahaa)

10. seorang yang pemalu
(Percayalah....gaya nyanyi lagu siti nurhaliza)

Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
sapa yang bakal terima award...???? sharing is caring...

1. CT tim Kuala Nerang
2. Anne Vads
3.Dia Langkap
4. Kak Lynda Sg Pelek
bagi 4 je la.....yang lain2 tu mcm dah dapat je award...






Wednesday, June 24, 2009

Separa Lega....

Posted by ezey at 2:58 PM 3 comments
Hari ni rasa macam separuh bebanan aku dah lepas....ye kawan-kawan..aku dengan jayanya telah menghabiskan semua modul eservis...amik amasa 2 hari gak nak abiskan myeg, e-learning and e-dagang...seriously..amat-amat lega...kalau x ari-ari dok pikir bila nk buat training eservis..bila nak buat training..nak cari peserta la bagai...adoiiii

4 days to go...just focus on portal...rasa cam lama lagi nak abis..akan ku tabahkan hati nak laksanakan tanggungjawab ni...menu setiap ari ade la nasi campur dan air mineral..hohoho...so setiap hari aku akan melantak nasi dengan jayanya....

murid-murid..akhir training baru kita makan besar ye...

Monday, June 22, 2009

Happy Father's Day

Posted by ezey at 9:17 AM 0 comments
Tahun ni Hari Bapa sama tarikh ngan birthdayku....tapi xde pun celebration pape pun just makan-makan kt luar ngan my family...But this time was treated by my mom..thank you very much...so amat la bertuah sangat sebab boleh celebrate 2 in 1...so very the jimatkan...sesuai di musim-musim ekonomi merudum ni...hehehhhee

Apa-apa pun just wanna wish A Happy Great Father's Day to my abah....semoga di panjangkan umur dah dimurahkan rezeki..kami jugak yang untung...rezeki wajib diagihkan taw...

Wednesday, June 10, 2009

My Dinner Last Night

Posted by ezey at 12:03 PM 3 comments
rumah aku..acara wajib adalah dinner..sbb siang hari xde sapa kat umah..so malam je la baru makan together-gether..menu wajib adalah nasi bersama lauk pauk yang simple..

tapi malam tadi..menu dah berubah..biasa makan nasi tapi malam ni we all makan pulut durian...memandangkan durian ade banyak kat umah...hehehe..bukan amik kat dusun ke kebun..ladanga jauh sekali...tapi beli sebab harga durian tu murah sangat...beli kt siam...


dengan periuk-periuk hidang...malas nak bubuh dalam mangkuk punya pasal..dah balance-balance ni pulut ngan durian


Balance durian x abis..simpan esok la..buat tempoyak..sedap..
tapi letak dalam budu pun best..ke ada sesapa yang nak???

Thursday, June 4, 2009

Korang Rasa Tak Apa Yang Aku Rasa..

Posted by ezey at 4:03 PM 6 comments
Semenjak dua tiga menjak ni banyak sangat aku rasa..

1. Tahap kemalasan aku keje skang ni dah capai tahap maksima...
2. Rasa macam nak rehat sepanjang hari
3. haku geram ngan student-student PID ni ..mula-mula ajar semua paham konon..ala2 berlagak pandai gak la..bila aku suh buat je latihan mula la masing-masing sibuk nak panggil aku..dah nak kena ulang lagi sekali..masa aku tunjuk kali pertama semua main-main...tu boleh ku sabar lagi..masuk kali ke 3..aku dah mula buka mulut ala-ala cik kiah membebel...sedangkan aku dah bagi modul sorang satu..arahan sejibik sejibon dah dalam tu..ni la sikap malas dorang nak usaha..semua nak kena suap...kalau MYSPACE tu x yah ajar pun boleh pulak..gambar-gambar..blink2 lagi..gliter miter bagai...
4. tekanan nak buat eservis..nak cari peserta ni..semua sibuk je..alasan paling banyak aku dapat...6 hari x dapat la..kalau 1 boleh la kak..suka hati ko lah...
5. rasa cam nak cari keje lain..tapi haku sayang PID..hehehehe
6. bestkan kalau boleh tido ikut sukahati aku bila-bila masa...
7. Nak kaya (ni bukan baru rasa..tiap2 hari berangan nak kaya....)
8. nak bercuti pun ye....

banyak la aku rasa skang ni...tapi yang no 1 tu la yang amat-amat aku rasa skang...korang x rasa ke?????

Tuesday, June 2, 2009

Congratulations..

Posted by ezey at 11:04 AM 0 comments
entry saje nak wish both my lil bro (pija n pijan) coz dapat futher study. tapi nak komplen gak sikit..ntah pape usm ni..konon dapat title apex university..tp ada gak technical problem..ade ke boleh silap keluar list student yang berjaya..sian ngan budak-budak ni yang sebelum ni cek berjaya dapat usm..tetiba cek lagi sekali x berjaya...tu pun lepas parent komplen..baru kuar kenyataan kat paper kata technical problem...apa punya management daaa......

Sampai pija pun cuaks nak kena cek balik..sebab dia pun dah cek n berjaya dapat usm...siap dah antar borang-borang yang diarahkan untuk antar ke USM..ni pun lagi satu hal..cek result on 29 tp tarikh last nk kena submit on 31st..mana sempat..sudah la ari jumaat pantai timor cuti..tapi semalam recheck dia nyer date dah dilanjutkan ke 8th June.Tapi alhamdulillah semua dah setel..n dia pun confirm dapat USM course sains gunaan. daftar 27th June 2009.

and to Pijan congrate coz dapat 2 offer..matriculation n UPNM..x kisah which one do you choose..it's up to u...ko yang nak belajar...since u dah decide to go to UPNM..so abah..sila amik cuti dari sekarang..u need to tour malaysia..hahahha 27th June going to penang and 28th June going to KL....your route will be kelantan-penang-KL-kelantan...are you ready guys,....hahaha....tired lorrr.....

peta rujukan




and 1 more thing..jangan lupa duitnya sekali ye pak...



* gambar dicilok dari mr google...haku mana la ade duit banyak-banyak gitu...

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review