Friday, September 18, 2009

Berhati-hati Di Jalan raya

Posted by ezey at 12:54 AM 0 comments
macam biasa semakin dekat nak raya makin banyak berita-berita kemalangan jalanraya yang melibatkan kehilangan nyawa...

tadi balik keje awal sikit dalam kul 4 gitu..bajet sampai awal sikit umah..ye la ari last before rayakan..saja balik awal skit malas nak sibuk-sibuk ngan orang nak balik kampung...dari PID ke bukit Bunga jalan smooth je...singgah jap beli beras siam..2 kampit besar..kalau kena tahan harus kena rampas nie....huhuhu...bekalan raya kononnya...pas siap beli beras semua..continue drive home...baru 5 minit drive tetiba dari jauh dah nampak kereta beratur panjang...aisey..xkan dah start nak jammed??xpernah2 jammed kt jalan ni....ke polis buat roadblock??biasa la kan raya-raya ni memacam ops..aku x risau lesen ke roadtax mati..tapi aku lagi pikir pasal beras dua guni besar tu...huhuhu...

Dekat 30 jam jugak aku rasa dok main brek-brek..tukar-tukar gear...sudah la kete manual..adalah sangat lenguh kaki di bulan puasa yang mulia ni...bila dah sampai dekat..rupanya ade accident...iswara ngan honda x silap aku...orang kiri kanan jalan x yah citer la..ramai jadi pemerhati..teruk gak condition kete merah tu..macam nak terjatuh ke bawah je..nak kata gaung bukan gaung la..cuma bukit sikit je...bila lalu je tempat tu...nampak 3 plastik hitam kt tepi landrover polis....rupanya ade orang yang meninggal kat tempat kejadian...aku xde lah berenti tengok pun...lagi yang cedera maybe ade kot...aku x tahu la...kejadian ni kat Nibong, Tanah Merah..kalau dari Machang..dia sebelum selekoh sebelum Balai Polis Nibong

rasa sedih lak..mesti dorang on the way nak balik beraya kat kampung..tapi x kesampaian...tapi ye la..ajal dan maut x de sapa yang tahu kan....

2 mingg lepas juga..sorang juniorku pun meninggal pasal accident gak kat jeli...Nak balik dari UPSI ke rumah dia kat Bachok..nak berpuasa ngan family tp x kesampaian jugak...semoga roh beliau ditempatkan bersama dengan orang yang soleh dan solehah...kawan-kawan ..boleh la sedekah al-fatihah pada arwah...

So saya menyeru kepada semua..berhati-hati la di jalanraya....semoga semua selamat sampai ke destinasi dan jumpa orang-orang yang tersayang....

Saturday, September 12, 2009

Sangap

Posted by ezey at 5:37 PM 0 comments
....~Lack of Motivation..Have no goal~...

mode : blur....

Wednesday, September 2, 2009

sesak napas...

Posted by ezey at 11:21 AM 2 comments
huhuh...banyak entry tajuk macam berpenyakitkan..hhihi...kali ni sakit sesak napas bukan sebab penyakit tapi sebab cari penyakit...

Sebelum raya aku ade la g umah akak tu..makan laksa okay...aku suka..bila dah abis makan laksa..start acara seorang bisnesswomen..dia citer pasal produk dia semua ni...aku dengar je...n last2 dia suh cuba....ingat cuba-cuba saja..so aku dengan 2 of my friends pun mencuba la...sangat seksa okay..ade la dekat setengah jam bartu berjaya...tau apa yang aku cuba..hahaha full set of korset jenama Premium Beautiful...bagi sesiapa yang dah menceburi bidang kurus mengurus nie sure pernah dengar dan of course semua tau rega dia....

bila dah cuba..jelas la nampak perubahan bentuk badan..pinggang jadi ramping..lebihan lemak hilang ditelan korset tu..tp satu je tak suka..aku rasa bila pakai ni breast nampak ala menonjol sikit...tapi adalah sangat menyeksakan aku rasa...rasa susah nak duduk..nak bernafas..duduk pun kena tegak je...lenguh gilos..

Pas cuba-cuba semua..kitorang nak le bukak balik...tapi akak tu x bagi buka..dia suh cuba dulu untuk sebulan...kalau tak nak xpe..boleh pulangkan balik..

Sampai umah, terus buka....lega rasa....hihihih...ni dah sebulan lebih..aku hanya cuba pakai sehari je..dok terperuk dalam lemari..

tapi arini aku cuba untuk kali ke-3...adalah sama jugak perasan..td sampai PID lewat gara-gara pakai menatang nie...lum expert lagi nak pakai...dan aku amik keputusan nak pulangkan balik menatang nie....dengan nilai RM banyk tu aku boleh beli macam-macam wooo......

**pada saat dan tika ini, rasa nak buka je menatang ni tapi x bawa baju kecik spare....tambahan lagi pejabat pos ramai orang...sebagai penumpang setia toilet pej pos..aku terpaksa redha dengan kesesakan pejabat pos..terpaksa la ku tahan..
 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review