Thursday, July 22, 2010

Tolong-tolong....

Posted by ezey at 1:11 PM 5 comments
sape2 tau nak fix networkedblog nie
tetiba arini dia buat perangai
x mo keluar published kt FB
asyik la keluar error ni
"There was an application error. Please try again later."
geram neh
ai ni dah la tahap kesabaran senipis kulit bawang
letrik lak xde 2 jam..
lagi menambahkan darjah kepanasan...
dari pagi ai menggodek2 benda alah ni
tapi x mau jugak dia....
tolong sape2 yang bijak pandai semua..

Wednesday, July 21, 2010

Lapar...Mengidamkah???

Posted by ezey at 5:00 PM 3 comments
tadi dok belek-belek fesbuk
tetiba kawan akak tagged gambar makanan
sememangnya akak ngan makanan
ibarat irama dan lagu
huhuhuh
sgt2 tempting
rasa petang ni nk gi kedai tu
tapi jauh
harus ku menunggu weekend baru boleh try
sapa yang mau ku angkut nk ke sana...
tok bali sana nun..
biasa makan pulut ikan bakar je
kali ni boleh rasa menu lain la
apakah??
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa
ini lah dia
maggi ketam
tapi meggi seurat pun x nampak
di lindungi oleh bapak ketam itu..


nanti bila ku berjaya cuba
akak akan buat liputan rasmi
meggi ketam tok bali ni..


**gambar dr fesbuk...

Wednesday, July 14, 2010

Sarapan Sebulan....

Posted by ezey at 9:56 AM 4 comments

Start bulan ni sampai puasa..aku rasa ni la official breakfast haku...
hohohoh
buat rambutan dah mula menguning kemerahan..
masa yang paling sedap untuk makan sebelum dia betul-betul kemerahan
sebabnya isi dia pejal n kurang berair..tetapi tetap manis....
pagi-pagi sambil panaskan enjin keteku yang comel itew..
disebabkan dahan-dahan dan rantingan itu mencecah tanah
ku hanya
petik saja setangkai dua rembutan ini...bekalan makan dalam kereta..
fresh gitu..



anak-anak pakcik zainudin..
hang pa semua x mo balik makan buah ka....
malam tadi aku dah makan durian..sbb banyak sgt durian tok mek n mak long bagi
kami tanak pulut makan sama itu santan dan doghoyan...
hang pa sila berasa terliur menitis ayar liuq..
muahahahahha


sempat lagi kalo mo pulang makan buah ni...
bawak balik sekali kereta baru itu...

Tuesday, July 13, 2010

Welcoming New Member

Posted by ezey at 12:29 PM 1 comments
welcoming our new member
Azzem syazwan Naufal Bin Abul Azham
born on 29th June 2010
weight 3.8kg


be a good boy baby...



Budak atas ni dah jadi abang okay..
no more calling him "adik"..hehehhehe
dah jadi abang rifdee skang ni..

Congratulations to both of of u my dearest cousin
Puan Zaimah + Incik Abul.
great job....hehehhe
is it enuff with 4??

Monday, July 12, 2010

Reunion Gazebo kelas 41 Matrikulasi 1998/1999

Posted by ezey at 1:43 PM 1 comments
Date : 10 July 2010
Venue : Taman Pristana, Saujana Utama

1st off all thanx to pochek sebb sudi menjadi tuan rumah
untuk semua yang hadir kita sangat enjoy
untuk yang x hadir korang tengok je la gambar kami bergembira..
hehehe
jangan marah
nanti kita jumpa lagi len kali


rasa seronok..jumpa balik ramai keluarga gazebo 41,
matrikulasi UUM tahun 1998/99
masa tu semua mudah belia lg..18 tahun
lanih semua dah 3o tahun
tp ade gak yang perasan muda 29 lagi
hhohoho
pape pun semua x jadi hal...
yang penting HAPPY

makanan korang bawak semua sedap
pocek dengan satey
ja dengan strobery triffle (walaupun 1st time buat tp marbeles ja)
aku lom try la resipi tu
wear + ina ngan ayam bbq
aku+elly n ita sesuai dengan status bujang jadi
menu pun mesti la ala2 org bujang kan...
bihun+sandwich+tembikai..okay latu
gund dengan potato salad yang sedap
fared dengan kek dr secret recipe
makanan x muat meja ..
eh xe-gazebonians..nk list lg x?
takut korg nangis menyesal sbb x join
so aku stop dulu listing...muahahah



Part paling best tentu-tentunya part mengimbas kembali kisah dulu kala
semua rahsia tebongkar
kecuali
kisah wear + ina
(bila korang nak buka citer ni)
usik mengusik pun tetap ade..tetap macam dulu
kakak hot sama abang macho x ketinggalan..
tengok balik gambar zaman dulu-dulu
masing-masing gelak kt diri sendiri
satu lagi korang yang xgi ni kerugian..
ahahha
(saja nk jd firestone arini)..



alhamdullillah
kita semua dah berjaya walaupun ala-ala..
tp tetap bersyukur..

peserta paling lewat pulang..sempat lagi snap sebelum pulang


semoga berjumpa lagi di lain masa
dengan kehadiran yang lagi meriah...



Wednesday, July 7, 2010

Weekend di Perhentian...

Posted by ezey at 10:24 AM 0 comments




 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review