Thursday, January 27, 2011

Susah-sudah la tu bergoyang...kita kasi senyum pula....

Posted by ezey at 3:03 PM 2 comments

Bahagiakan makcik ni masih boleh tersenyum
Pidnians jangan tension2
ikut la resmi makcik ni...


Jom ikut najwa sama malique...




Lirik lagu Senyum - Malique ft. Najwa


Senyum..senyum...senyum...senyum..senyum..

#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Verse 1 (malique)
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang #Chorus (najwa)

Verse 2
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang #Chorus (najwa)
raggamufflin outro (najwa)

Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum :)


Sumber » Senyum - Malique feat. Najwa | KFZoom
via kfzoom.blogspot.com


x tahu irama dia???
nah ikut je video bawah ni


Sunday, January 9, 2011

Sambungan Trip To Miri- Brunei

Posted by ezey at 11:18 AM 2 comments
hahahahah
lama gilo nak sambung episod seterusnya kan...
semalam seharian di Miri
arini kami semua sepakat
nak ke brunei darul salam
dah alang2 dekat
x sampai 30 min pun drive dari miri-border brunei


Pintu masuk ke Brunei

Perjalanan dari Miri - Bandar Seri Begawan (BSB)
lebih 2 jam setengah dengan kadar kelajuan makan angin...
Kami menaiki sebuah avanza uncle vincent
kos dia rm100/person

sementara nak sampai BSB
Sempat singgah breakfast dulu kat Kuala Belait border brunei-miri
Uncle nak suh makan pagi yang popular di situ.

ini la dia..pulut yang dibungkus dengan daun pisang\
rasa lebih kurang je ngan pulut lepa
besar - makan sebijik pun dah rasa kenyang

Disebalik daun pisang itu..gini la rupanya..

Dah kenyang...
jom la kita....

malas nk citer panjang..

tgk gambar je la sepanjang perjalanan nak sampai BSB....

jalan kat sana sangat best...x de lubang2..smooth je




baru sedar ...ni je gmbr kami snap sepanjang perjalanan..
huhuhhhuu...tp sepanjang jalan memang mendamaikan...

tempat pertama uncle vincent bawa adalah empire hotel
aku pun x tau apa motif dia.
adakah ini 1 tempat yang patut dilawati..

bak kata uncle..hotel ni taraf 6 bintang..
tapi didowngrade sbb xde sediakan arak..
view mabeles...




design bangunan dia menarik


Nak test bakat..dipersilakan


Nun dihujung sana ada pantai...

Dah puas bercanda...
menuju ke BSB.xde menyinggah memana dah



Gambar sultan merata-rata
sebab kebetulan time tu brunei menyambut keputeraan sultan depa


yeay dah sampai....


tamu kianggeh
macam pasar
ade segala macam..sebut je nak apa...semua ada
kecuali beg LV xde hokay



antara peniaga di tamu kianggeh
berhampiran dengan waterfront


sempat merasa makanan yang di jual di Tamu Kiangeh
Murah saja...
Nasi Lemak tu 3 bungkus = 1 Dolar Brunei
Mee goreng kecik tu 5 Bungkus = 1 Dolar Brunei

* makcik tu siap bagi lagi 2 bungkus nasi lemak...terima kasih macik..
tapi lupa belah mana kedai makcik..hampun...


belakang nun..Kompleks Yayasan Haji Sultan Haji hasanal Bolkiah
Buleh nk shopping2 dlm tu...tp lagi best kt KL kot..
window shopping je kt sini

Banguna kat BSB xde yang tinggi-tinggi..
sbb mcm dah jadi rules
bangunan kt sana tak boleh lebih tinggi dari kubah masjid negara brunei

sempat ke Muzium Alat Kebesaran diRaja
Kamera x dibenarkan
jadi..
xde la gambarnye...


dah abis gaya kt BSB
kami ke Jerudong Park..
tapi sebab dia tutup lagi masa kami sampai
jadinyo
menggedik bergambor sekitarnya je lah...



sebelah kanan nun istana nurul izzah

last skali..
on da way nak balik Miri
kami singgah kt seria ( kawasan tepi pantai)
tempat minyak..
melawat "1 billionth Barel Monument"

Bagi peluang jadi model..senyum la sikit lagi


belakang tu "donkey"..sedut minyak dari daratan






maksud tersirat mercu tanda belakang kami nun...


hari pun dah lewat ..mari la kita pulang



Welcome home...









 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review