Tuesday, June 29, 2010

CONTEST BERSAMA SI COMELLLLL

Posted by ezey at 4:25 PM 2 comments
Contest pun ade Tagged..
so kali ni
Mrs Mama Hakimi yang tagged
dia adalah peminat setia cik ezey...

so ni la contest dia..untuk keterangan lanjut boleh melawat blog
Puan Rina di sini

1- contest ni terbuka untuk semua peringkat umur....
2- mesti jadi my follower...tapiiii untuk 2blog..



ni lah banner rasmi contest



5- gambar mestila bersama si comel..mcm gambar kite kat bwh 2...
xkisahla..adik ke, jiran ke, pinjam ank sesape pun..hehehe..janji chummmelll...

Jadi ini la gambarnya..ku bersama
si comey Kayla..anak Puan Ayunie aka penunggu B23
skang baby ni dah setahun lebih...

6- senang bukan??? n 1 more thing!!! jangan lupe tag rakan anda sekurang2nyer 3orang..
make sure la ye org yg anda tag 2 tau yg die telah ditag...heheh e...
wokehh????

Senang jer kan syarat2 die?? ape lg..mai ler joinn.....
hadiah 2pcs clothes from bIFA'S collezion


Tagged 3 fren of u???
1. Puan Ima Kuala KUrau (ima saje kasi up sikit title)..huhu
2. Puan Ct Tim ( Kuala Nerang) - ada anak buah yang ramai...
3. last but not List Cik Aida Kupang...uhuhu


** penyertaan adalah berakhir besok bersamaan 30 Jun 2010...




Thursday, June 24, 2010

Sharing Is Caring

Posted by ezey at 11:07 AM 0 comments
article copy - paste dari emel yang aku dapat dari ida..thanx ida
semoga memberi manfaat untuk kita semua
dan dipanjangkan untuk semua

BESARNYA makna DOA YANG KITA LUPAKAN-

Semasa duduk antara dua sujud Dalam tidak sedar.
Setiap hari kita memohon didalam solat kita..
tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami..
sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati kita selama ini..
Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat..

Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah

Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)

Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan Kemudian sampaikanlah permintaan kedua,

Warhamni (sayangi aku)

Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan2 berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)
Warfa'nii (angkatlah darjatku)
Warzuqnii (berilah aku rezeki)
Wahdinii (berilah aku petunjuk)
Wa'Aafinii (sihatkan aku)
Wa'fuannii (maafkan aku)

Setelah selsai, diamlah sejenaklalu sampaikan rasa syukur kita Betapa besarnya nilai sebuah doa ini..sebuah doa yang kita hanya lewatkan begitu sahaja.. Dalam tidak kita sedar selama ini kita seperti sedang berpura-pura memohon sesuatu tetapi hati antara tidak dan mahu pantaslah Allah perlakukan kita begitu.

Wednesday, June 23, 2010

Award bulan Jun

Posted by ezey at 10:25 PM 0 comments

awarded by Mrs. Hamdan a.k.a mama kimi

thanx you so much giving it to me..really apprieciate...

let's finish up these tagged..

1. Write 5 interesting facts about the person who gave you this award.

  • Penggemar budu yang sejati
  • Dia ni suka gelak tak ingat n easy going person
  • Gigih meniaga kain di melaka (chaiyok2)
  • Sangat pembersih( sila belanja aku sebab puji ko)
  • Sangat bahagia di samping en hamdan + kimi ( plan nak tambah adik kimi tahun ni tapi postphone)

2. Jot down 10 interesting facts about yourself and your hobby.

  • Sangat suka makan
  • Berangan nak travel sebanyak mungkin tapi duitnya non hado..
  • berpegang pada ayat ni "live life to the fullest" peduli kata orang. thinx positive
  • Suka tengok kdrama..(sekarang lagi bertambah2 sbb ade supplier baek punya..thnx puan zel..)
  • seorang yang sangat pemalas....
  • gembira dengan kehidupan sekarang nin walaupun kadang ade jugak yang x best...
  • tahun ni dah masuk 3 series (but young at heart bak kata pakcik mat salleh)
  • setiap tahun berazam nak kurus..tapi....(sila isi tempat kosong)
  • Bulan 10 nk gi siem reap sapa nk ikut...sila beli air tix....
  • saya seorang yang cool..hahahha...it's hard for me to say "NO"..sila jangan minta pape dari aku...
  • something when you lose, u win

3. Pick your most 10 deserving receipients and describe them.

  1. Zura - selalu ingat merry go round
  2. MR - rakan seperjuangan yang selalu bersatu padu
  3. Zalia - Pengurus Tanjung Malim yang kali pertama makan budu hari ni.
  4. Zatul ima - rajin budaknya..keje orang pun dia sapu...
  5. Nunu - skang sangat banyak masalah..harap bersabar
  6. nina - pengurus pid selama
  7. Ima Kota - with new style n look
  8. stakat ni dulu..kang sambung lagi

** okay la ..mau sambung tgk citer me and baby...

Monday, June 21, 2010

Tak tercapai akalku..

Posted by ezey at 12:51 PM 2 comments
Hadiah hari jadi yang x terduga..
1st time in my lifetime
perasaan bercampur baur...
pagi-pagi lagi dah ade kejutan
dalam terkejut-terkejut tu
sempat juga la aku snap gambar
tapi gmbr blur sbb 1 pegang streng kete
satu kelam kabut nk snap
sib baik ade phone cam..



ini la hadiahnya
besar tak..??

seekor gajah melintas depan kereta aku pagi tadi
on the way nk gi PID
dah ala2 safari pun ade..
gajah melintas depan mata..
sib baik dia melintas je
xde mengamuk

Thursday, June 17, 2010

Lega sikit

Posted by ezey at 2:11 PM 1 comments
this week sgt2 bz
sampai satu tahap rasa cam nak nangis
entah kenapa jadi gini
hohohoh
penat weh ada perasaan gini...
moral down yang amat
nak buat apa pun xde mood..

semua bercampur aduk..

hari ni dah lega sebab 1 part of KK dah setel
tinggal lagi nk reg e-kedai..



Tuesday, June 8, 2010

Bermula Fasa Yang Busy

Posted by ezey at 10:54 AM 2 comments
Minggu ni semua PIDnians akan melalui fasa yang busy
sesuatu yang amat menuntut kerja keras
kalau boleh nak mengelak selagi mampu
tapi apa kan daya
tanggungjawab perlu digalas
kerana
kami adalah
saya yang menurut perintah.....

Masanya semua amat bersyukur
kalau semua PC rosak..
juga bersyukur kalau tengah dalam pantang
(MR pernah merasa betapa heavennya saat itu tahun lepas..kan ..kan ..kan)

sesungguhnya perancangan x semudah pelaksanaan...


Aku juga sangat tension saat ini......
hidup mesti diteruskan

chaiyok2...


Thursday, June 3, 2010

Year 2030

Posted by ezey at 12:42 PM 3 comments
bayangan rupaku dia kala umurku 50 tahun
hehehhehehe
tersangat la berbezanya
mulut sikit lain ..adakah aku buat suntikan botoks???
nampak ade sikit kemancungan hidung bila dah makin tua
walaupun sekarang hidungku ala2 kepek


tp segala isi di pipi tetap menten walau pun
tahi lalatku itew ala2 nampak
malu-malu alah nak menonjolkan diri
sudah bertukar kaler..
tada
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Wednesday, June 2, 2010

Tanpa diRancang

Posted by ezey at 4:02 PM 0 comments
arini adalah percutian tanpa di rancang
huhuhu...tp bukan cuti-cuti mesia okeh
dari semalam lagi perut haku x selesa
nak kentut pun rasa takut sbb..sebab..
kentut ni lain macam sikit bukan takat angin je kuar
ngan menda2 lain skali kuar
sangat ngeri okay
memandangkjan ketiadaan air di pejabat pos
kalau ade air..
no hal kalu...

balik keje terus ambil
pil chi kit teck aun
pil nie mmg sentiasa ade stok
memandangkan kalau aku bercuti mmg
pil ni adalah 1 kewajipan utk aku bawa
selain dari panadol, minyak angin dan megi...

pagi ni ingat okay la..
alih-alih start kul 1 pagi sampai ler ke subuh hari
berapa kali dok ulang alik ke toilet
sampai lembik bdn haku
kurang air kot...

oleh itu.
aku dengan dukacitanya (dukacita okay..)
menelefon PM habaq
arini terpaksa bercuti sbb tak siahat
nasib PM aku sentiasa OKay..
sekali lagi PIDku ditutup...
nasib la...
apa boleh buatkan..kan..kan...
dan lagi satu
segala call in tidak dilayan...
kecuali no2 yang ada dlm phonelist ku sahaja yang ku jawab..

maka arini adalah bersiaran dari rumah saja...
sekian terima kasih


mode semasa : kaDAR PEMBUANGAN ADALAH JARANG2 JE DAH...LEGA...

Tuesday, June 1, 2010

adoiyai....

Posted by ezey at 2:59 PM 6 comments
Tension aku....
sudah la cuaca mmg sedia panas (aku redha je yang nie okeh..)
yang aku x rela adalah
budak-budak sekolah ni
bau stoking depa menambahkan tahap sakit pale haku...
sudah la tadi menahan hidung dengan bau ketiak hangit...
Macam mana nak menghalau secara terhormat ni
huwaaaa......ahkak rasa mau nangis..
sesak nafas dah nie...
 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review