Thursday, February 11, 2010

SELAMAT TAHUN BARU CINA

Posted by ezey at 9:01 AM 0 comments
Go Xi Fa Cai semua kawan kawanku bangsa cina..cikgu-cikgu...jiran depan rumah..tokey perabot berjaya..penganut agama budha...happy always...mana angpow untuk ku...hehehee

~go xi fa choi~

Saturday, February 6, 2010

Hari Terkahir di Bangkok.

Posted by ezey at 3:46 PM 1 comments
HAri bersantai.. Just plan gi Chak Tuk Cak je in the morning. Took taxi, cost 90 bath only..Kat sini rasanya yang paling menarik compare to bobae n china town..Banyak pilihan for shopped..sangat besat sampai x larat nak pusing semua..kat sini macam-macam ada dari pakaian ke makanan ke cenderahati ke home deco ke nursery. Memang puas hati sangat-sangat kat sini.. we just spent untill 11am... kul 12 nak kena check out. Beli sikit ole-ole..tak dilupakan..jambu madu...marvelous...

Chatucak..The wolrd's Biggest weekend market

Fresh Strawbery

Fresh Flowers pun ade...

Taxi Fare..lebih kurang macam KL je cuma Bangkok mahal sikit je dari KL..


lepas check out..sekali lagi lunch kat first hotel..kali ni makan beria sikit di samping nak abis kan bath. Seperti biasa..masakan dorang sangat sedap dan puas hati..Tomyam Kung, Crispy Fish, Namprik Kapi, Seafood omlette, Banana Split


Boleh pilih sendiri ikan ngan seafood lain yang nak di masak...

dah kenyang??semestinya la...last adalah cuci-cuci mata ngan beli sedikit ole-ole kat orang-orang kampung. just beli kat kedai dekat-dekat hotel je sementara m enunggu masa nak ke airport..kul 3 dah gerak ke airport konon nak catch up flight kul 5 tapi x dapat tukar tiket flight lak..inga sama macam kat jakarta..we are allow to retime.. terpaksa melepak dan klik-klik kat airport je..Dinner??? sure la kat airport..ada satu kedai makanan halal..choose kebab for our dinner...twister kat sini lagi murah dari KL..suka aku....kul 7pm boarding...BYE-BYE Bangkok...Jumpa lagi....


Till We Meet Again...
 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review