Tuesday, March 30, 2010

Jalan-jalan ke Utara

Posted by ezey at 6:52 PM 0 comments
Macam ikan kembali ke lubuk lak rasa..dah 7 tahun tak jejak kaki ke sintoque...sabtu tadi akhirnya berjaya gak menjejak kaki ke tanah tempat belajar dulu...banyak betul perubahan...nasib baik pjoi adik no 3 tu belajar kt UUM..boleh la aku menumpang kaki pi sana sempena konvo dia...



Pintu Besar (dulu-dulu time lewat masuk je..
cuak je rasa..hehehe laju je drive time masuk ..takut kena tahan ngan
UK)

Dah ade sekolah baru..dulu paling glamour school of accounting or shortform for SPK sebab ari2 melepak kat foyer kalau buka meja kelab..asal nak jumpa je mesti janji kat foyer SPK..Makan-makan mesti kt Lego atau pun HEP...sanggup ponteng kelas semata-mata nak berjimba..Marry Brown juga ada dalam list...huhuh...sedapnya nasi lemak dia...
Sekolah baru..tapi skang dah tukar panggil kolej lak..


Dewan Mas
- dewan exam

dewan tempat orientasi
dewan konsert m.nasir,spider ngan ramli sarip
Tempat noraniza ngan siti buat show
yang paling penting..Tempat kita semua amik scroll...



Suasana di luar dewan Mas atau nama panjangnya Dewan Mu'adzam Shah



ex-student..enterprame seskali(jgn mara haaa)

Makan-makan??

Sape2 ex-student UUM..adalah x lengkap kalau xmenjejakkan kaki ke Kuala Perlis..waktu wajib..mcm biasa la di awal dapat loan ngan bulan puasa...tapi skang medan selera ikan bakar kat paya bakau dah makin maju..kedai pun cantik dan teratur...tapi tetap heaven macam dulu..kalau dah ke kuala perlis..paling2 awal kul 12 dah balik...jeng2 on the day balik uum ade je somethingkan..accident la..melepak kat balai polis sampai kul berapa pagi ntah nak kena buat report punya pasal....nampak benda putih terbang2 la..kenangan semua tu..

**sambung nanti...mau pulang ke rumah dulu..kedai sudah tutup...
tetiba terasa mcm mau makan maggi kari..bau dr kedai sebelah..sodapnya..

Friday, March 26, 2010

Lunch di Hari Jumaat yang mulia

Posted by ezey at 4:11 PM 4 comments


sesudah 3 hari control makan..hari jumaat mulia ni haku reward lunch yang menyelerakan tekak aku yang sangat kekampungan....yummy...

Friday, March 19, 2010

3DD - week 1

Posted by ezey at 11:33 AM 2 comments
Minggu ni dah start 3DD
sepatutnya strat ari isni..tp disebabkan baru balik dari vacation.
maka hari rabu baru start 3DD
KG's Started = 70.5

Day 1
Tembikai = 3 potong besar okay...
Mempelam = 1 biji

H2O

Day 2
Mempelam = 1 biji
Pisang = 4 biji

H2O

Day 3
stakat waktu ni jam 11.38 pagi.

pisang = 1 biji
H2O

Situasi semasa : biasa2 je..x sampai lapar tahap naga lagi...
gambar akan di upload kemudian
kabel kamera ntah mana2 je...

Thursday, March 18, 2010

TAG SEPULUH dari ZEL..

Posted by ezey at 2:37 PM 2 comments

pengakuan : aku adalah salah sorang bdk PID yang berlakon tak bizi... huhuh

Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..
Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

[#1] Siapakah diri anda di rumah?

kak long

[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?
ezey,ixxey,iza,mc roh, riza, datin...walaupun nama pendek tp mcm2 nama orang panggil...sebelum kenal ramai ingat haku mcm wanita lindungan kaabah..dah kenal..korang tau lakan...susah nak nak kata "tidak" kalau orang minta tolong...susah marah tp skang tidak lagi...hari2 hangin...huhuu...

[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
1- dok umah, goyang kaki tp dapat duit..
2- toyota wish (sila buat derma kilat untuk aku)
3- berat 55kg
4- pandai berenang ( aku dah beli swimming suit okay)
5- travel all over the world (sah2 xkan tercapai)

[#4] Siapakah nama pasangan anda?
tiada dalam senarai

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
sama seperti di atas

[#6] Bila tarikh anda couple?
akan di update kemudian ..huhuhu

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
x de kenangan pahit

[#8] Lagu tema cinta anda?
tengah pilih lagu...wahahaha

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
akan difikirkan kemudian

[#10] Tag 10 rakan ada yang lain
Yang ni kira sapa free ambik laa dan jawab
zura,along minang,ija kenu(ko mesti tgh bosan kan..dlm pantang)
Bebudak PID jgn pura-pura busy hokay..jawapan copy paste dari zalia..
.
.

Thursday, March 11, 2010

HARI BATIK okeh....

Posted by ezey at 4:55 PM 4 comments
arini akak dengan bangganya menurut perintah...setelah dapat emel suh memakai baju batik..dengan susah payahnya akak meng'iron' baju..lewat akak sampai PID arini..selalu baju main capai je yang x yah iron..tudung pun semakin senang nk pakai skang..x yah nak iron nak pin2 bagai...


Sila abaikan sepah-sepah kat belakang nun...
hanger bergelimpangan..


sambil panaskan enjin keto..
sempat lagi posing..

HARI YANG SANGAT COOL...

Posted by ezey at 1:36 PM 0 comments
Sebab???

setelah sekian lama panas..pagi ni adalah hujan okey..sangat coolkan??
walaupun hujan xde la lebat sangat dan dah berenti..tp angin tetap ada...sangat coolkan...??
Nampak tak bendera berkibar-kibar ditiup angin...awan masih lagi gelap..nak hujan lagi sekali kot petang ni


view : depan PID..tapi sebelah tu bukan tandas okeh...

apa yang lebih cool.....kelas adalah dibatalkan sebab..budak2 sibuk nak amik result...coolkan...

i loike.....

dari berkibar megah terus kuncup bendera disimbahi air hujan...



** eh...eh..ehh tetiba dah hujan....

Wednesday, March 10, 2010

Dah tak de Koje...Gini la jadinya...

Posted by ezey at 10:31 PM 0 comments
Kalau dah xde menda nak buat...gini la jadinya...drive sorang-sorang from marang-machang...aku snap je gambar sambil drive.xkira la time speeding ke x..ku snap je...Sib baik ade henponku yang comel...huhuhu..Hasilnya...



Jalan sunyi je...tenang..suka aku...sesungguhnya aku suka terengganu...bersih...


**teringat keliwon masa balik ngan nita dari terengganu tahun lepas...1st time ada pengalaman gitu...seram gak sikit..

Weekend di Cherating

Posted by ezey at 9:54 PM 0 comments
weekend tadi akak ke cherating..bukan untuk seronok-seronok tau..tapi membawa visi...wawawwa...Attend kursus tahunan sekali ngan meeting PID...Kursus diadakan di Legend Resort...view menarik..makan pun okay2...


Aku suka bilik ni sebab dekat ngan function hall...x yah jalan jauh-jauh...

Aakak ke cherating drive ngan zamila tanjung Kling..Khamis petang act dah gerak gi t'ganu..tido umah ila kat Rusila (aiseh mcm munyi pantun lak )...Jumaat pagi sempat la ke pasar pagi Rusila..kena pakai baju kurung lak pagi-pagi..ingatkan pasal apa..rupanya pasar tu dekat ngan masjid orang ceramah agama...kul 10.30 baru gerak dr umah ila..then sampai Cherating almost 1pm...

Kursus mcm biasa la..bincang halatuju PID, SKT dengan pengenalan kementerian baru...


Kursus kali ni, kami berkesempatan melawat Stesen Kabel Dasar Laut TM..menarik jugak tempat ni...Sedikit taklimat telah memberi kesan mendalam kat Zalia...hahahah...
bak kata Zalia..

"SAYA BERJANJI TIDAK AKAN HANGIN LAGI
JIKA LINE STREAMYX BERKECAMUK"


Fiber optik yang berharga USD 1juta.

Dah abis sesi lawatan dan taklimat..ada lagi menarik..hhuhuh..nasi dagang dorang hidangkan sangat sedap ditekak akak okay...tekak orang lain x tahu ler..tapi nampak gaya semua muka ceria je..mesti sedap jugak kan kan..kan..ada satar,kopok lekor,bihun..byk gak makanan..cuma x larat nak makan..just mkn nasi dagang ngan satar je sebijik...



Petang lepas lawatan sempat lagi menerjunkan diri di pool sekejap...seronok weh..kamu..kamu..kamu yang xsempat beremdam jangan jeles okay....



Dinner cam biasa la..makanan ala2 BBQ yang telah siap di"BBQ"kan..Dinner ni masing-masing dengan ragam masing-masing..meja kami x abis2 bergambar ala-ala remaja MYSpace termasuklah ngan mak budak skali. Hahahaha...aku sempat berdangdut memori daun pisang ngan pakcik hadir ngan mokcik zamila...walaupun sura ala2 rockers dah..balik rumah..terus xde suara..

Last day...start meeting tahunan PID membincangkan beberapa agenda yang baru dan yang tertangguh tahun lepas...akhir sekali sesi bergambar...


Akhirnya..tamat la riwayat kursus tu...kul 1 bertolak balik ke kelantan la..mana lagi..tapi sebelum tu sempat la menyinggah kat chukai..minum kat Hai Peng Kopitiam..kalau gi kemaman mesti depa bawa pi hai peng..tempat paling glemer la kalau kat situ...

Antar balik si ila kat umah mak dia..siap lunch walaupun dah kul 5..terima kasih makcik..ikan percik marvelouse...lain kali boleh makan lagi...Samapai umah dah kul 8.30 malam...walaupun penat..tetap enjoys...

See U guys Next Year...

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review