Wednesday, March 10, 2010

Weekend di Cherating

Posted by ezey at 9:54 PM
weekend tadi akak ke cherating..bukan untuk seronok-seronok tau..tapi membawa visi...wawawwa...Attend kursus tahunan sekali ngan meeting PID...Kursus diadakan di Legend Resort...view menarik..makan pun okay2...


Aku suka bilik ni sebab dekat ngan function hall...x yah jalan jauh-jauh...

Aakak ke cherating drive ngan zamila tanjung Kling..Khamis petang act dah gerak gi t'ganu..tido umah ila kat Rusila (aiseh mcm munyi pantun lak )...Jumaat pagi sempat la ke pasar pagi Rusila..kena pakai baju kurung lak pagi-pagi..ingatkan pasal apa..rupanya pasar tu dekat ngan masjid orang ceramah agama...kul 10.30 baru gerak dr umah ila..then sampai Cherating almost 1pm...

Kursus mcm biasa la..bincang halatuju PID, SKT dengan pengenalan kementerian baru...


Kursus kali ni, kami berkesempatan melawat Stesen Kabel Dasar Laut TM..menarik jugak tempat ni...Sedikit taklimat telah memberi kesan mendalam kat Zalia...hahahah...
bak kata Zalia..

"SAYA BERJANJI TIDAK AKAN HANGIN LAGI
JIKA LINE STREAMYX BERKECAMUK"


Fiber optik yang berharga USD 1juta.

Dah abis sesi lawatan dan taklimat..ada lagi menarik..hhuhuh..nasi dagang dorang hidangkan sangat sedap ditekak akak okay...tekak orang lain x tahu ler..tapi nampak gaya semua muka ceria je..mesti sedap jugak kan kan..kan..ada satar,kopok lekor,bihun..byk gak makanan..cuma x larat nak makan..just mkn nasi dagang ngan satar je sebijik...



Petang lepas lawatan sempat lagi menerjunkan diri di pool sekejap...seronok weh..kamu..kamu..kamu yang xsempat beremdam jangan jeles okay....



Dinner cam biasa la..makanan ala2 BBQ yang telah siap di"BBQ"kan..Dinner ni masing-masing dengan ragam masing-masing..meja kami x abis2 bergambar ala-ala remaja MYSpace termasuklah ngan mak budak skali. Hahahaha...aku sempat berdangdut memori daun pisang ngan pakcik hadir ngan mokcik zamila...walaupun sura ala2 rockers dah..balik rumah..terus xde suara..

Last day...start meeting tahunan PID membincangkan beberapa agenda yang baru dan yang tertangguh tahun lepas...akhir sekali sesi bergambar...


Akhirnya..tamat la riwayat kursus tu...kul 1 bertolak balik ke kelantan la..mana lagi..tapi sebelum tu sempat la menyinggah kat chukai..minum kat Hai Peng Kopitiam..kalau gi kemaman mesti depa bawa pi hai peng..tempat paling glemer la kalau kat situ...

Antar balik si ila kat umah mak dia..siap lunch walaupun dah kul 5..terima kasih makcik..ikan percik marvelouse...lain kali boleh makan lagi...Samapai umah dah kul 8.30 malam...walaupun penat..tetap enjoys...

See U guys Next Year...

0 comments:

Post a Comment

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review