Tuesday, May 25, 2010

Otak terasa tepu...

Posted by ezey at 2:04 PM 0 comments
otak terasa tepu..
rasa baru je nak rest
lepas beban kelas, odit...
ingat boleh goyang-goyang kaki yang selalu bergoyang nie..
ni dtg pulak yang baru KKS apa ntah lak nie....

ku jawab le Tagged NUNU sat...

3 names in your message inbox


* Miss Jaja, Noriaini, Buebiru..


Your main ringtone

* sweetchildofmine


What u did at 12 last night?

* surfing internet


Who was the last person you went out with? Where?

* Ezila,wendi n Jid..gi karaoke ....


The color of t-shirt you're wearing now?

* kalerful....


The last thing you did?

* chatting n facebooking


3 of your everyday favourite items?

* handphone, duit...makan...


The colour of your bedroom?

* pink.....


How much money in your wallet now?

* xmau habaq la..kang kena rompak sat gi..hahaha..mcm la jutawan kan...


How's life?

* sgt enjoy dengan my lifestyle....


Your favourite song

* xde..semua ku dengar


What will you do next weekend

* cuti-cuti mesia


When wast the last time you see your mum?

* this morning....


Where is she now?

* sekolah....


When was the last time you talk to your parents?

* pagi tadi


Who is the last person that talked with you last night?

* my mom


The last surprise you got?

* xde suprise....


Last thing you borrowed from your friend?

* dah lama xde sesi pinjam meminjam


Who is your bf/gf/husband/wife?

* next q puhlease....


What do you feel right now?

* ..mood sudah menghilang..I really in need of energy booster... ho ho ho...


Wanna share with who?

* i can handle


Who know your secrect?

* adelah...u know who u are....


They keep your secrect?

* sure...


Are you angry with someone?

* nope but yes...


What do you order at Mc'D?

* fillet o fish n fries...


The last time you feel so sad?

* ntah..skang mode happy...


Mahu Tag?

x mau la...semua orang busy skang..sepapa yg rasa2 x busy..sila lah



Monday, May 24, 2010

YM Menggila

Posted by ezey at 11:28 AM 0 comments
adalah sgt tension
personal YM boleh
tapi bila tang conf..aku xnampak tulisan orang len
huhu
sapa terror...
sila angkat tangan n ajar akak ni
time nk conf pasal kerja dia mula la buat hal...
(hahahaha...poyo je kan ayat..tp betul weh..ni soal keje)
time aku berjimba dia xde nak buat hal ke ahap..
adoi...

tolong..tolong...


Saturday, May 22, 2010

Hanya Ini

Posted by ezey at 4:25 PM 0 comments
Apakah itu..
huhuhu
semua orang tau start 18hb
AA buat promo zero fare dia mana 1 juta tiket disdiakan
akak tau korang PID semua happykan sbb dah lama tunggu nk book tiket
ke Bandung setelah berminggu-minggu plan..

Tapi sayang 18 adalah hari audit di PIDku..
terpaksa pejamkan mata dulu ngan Promo itu...
abis je auditor mengaudit
terus kubuka tp malangnya
access adalah terlalu busy
dan semua tiket free sudah kehabisan
begitu la rakyat malaysia
begitu rakus merancang percutian

Setelah beberapa kali ku mencuba..
juga gagal..
maka aku hanya mengalah untuk book ke bandung
untuk mengekori PIDnians ke sana
Jadi x dapat la den berjimba ngan uols..
so i akan tunggu next offer..

tapi..
tetap book tiket
kL-KK-KK
30 mac-3 april
dan
KB-KL-KB
sesape yang mau join..
sila book skang..
don't u ever dare cakap aku x ajak lak...

**kepada PIDnians yang bertanya pasal audit tu...akak nasihatkan berjujur la...xyah nak tipu-tipu or berlakon bagus ke hapa..dah itu realiti yang sebenarnya..buat apa nak sorok-sorokkan...dorang semua okay....jangan takut okay...



Thursday, May 20, 2010

Setelah Segalanya Berakhir....

Posted by ezey at 11:14 AM 0 comments
if
3 peserta 3DFC yang DQ...


Segala-galanya berakhir setelah menjejakkan kali ke Tnjg Malim
Di minggu terakhir kena disqualify dr contest 3DFC.
tapi..tapi..tapi

aku tetap berpuashati okey...
walaupun DQ..
akak tetap loss 4kg..

okay la tu...kang lebih-lebih lak..
nangis super model semua..
xleh cari makan...

aku akan meneruskan jua 3DFC nie
tapi ikut suka hati aku...
xde penalti
xde disqualify..
xde hadiah jugakkk.

apa-apa pun..aku gembira....


sekian terima kasih - laporan berita x bernama...

Kenapa,, mengapa???

Posted by ezey at 8:49 AM 0 comments
Pagi-pagi dah rasa mengantuk yang amats sangat ni
waaaaa.....tulum-..tulum..tulum
tengok tulisan pun dah pecah-pecah nie..
tengok emel dari "miss FWRD"
menambahkan lagi kadar mengantuk...

sapae ade ubat nak bagi haling nagntuk neh??


bestnya kalau boleh tido skang ni...

Wednesday, May 19, 2010

Finale of Tanjung Malim The Movies..

Posted by ezey at 12:23 PM 0 comments
last episode of Tanjung Malim
Aku ngan ila orang paling lewat berambus dari Tnjg Malim
Sudah la jadi orang paling awai sampai...

Kuar dari umah zalia dah kul 12 lebih..
G PID sat amik camera charger tertinggal
sempat lagi Klik klik..
cameraman adalah si cilik Puan zalia...
kecik2 dah ade bakat okay..


belum ready lagi la khaleep..mami x sedia lg nie..


okay peace!!!!

si kecik kalep itew la cameraman kami

Destinasi terakhir sebelum antar zamila kt Bukit jalil..
on the way sempat lagi singgah umah MR
Demam sekeluarga weh...


the little cutiey aisyah...sian asyraf..
muka x nampak..sbb dia asyik dok angguk2 je..
tapi series..wa cakap..hensem lor...

bye-bye tanjung malim...

Monday, May 17, 2010

Ironwowen????

Posted by ezey at 12:55 PM 1 comments
penat x hilang lagi rasa..
mana tak nya

rabu - kamis kt tanjung malim
Jumaat - sabtu kt KL..
ahad terus masuk keje
arini lak terus kena audit...

huhuhu
aku bagi je mana yang ade...
sbb kalau iku emel
kena prepare 16 perkara (jika ada)
disebabkan aku ni menurut perintah
maka aku bagi yang jika ade je...

mode : harap dorang cepat datang...bila cepat datang ..maka cepat la abis
lain-lain tu belakang kira...


Thursday, May 13, 2010

Today is The day

Posted by ezey at 7:51 AM 2 comments
semalam dah bertungkus lumus berbbq
arini adalah arini
menerima kunjungan daripada SKMM, ITU-UUM
delegasi dari mongolia dan delegasi dari ministry of ICT thailand


antara yang datang..

semua ahli rombongan yang datang lebih kurang 80 orang
tujuan lawatan dorang utk melihat telecenter yang ada kat malaysia
PID adalah part of it

Sebelum ketibaan rombongan..

amik peluang sembang ngan Bos..time ni je la pun nk sembang ke hapa


jauh import ni..dari tanjung Kling..


translator MC...



Kita makan dulu sebelum mendengar zalia membebel sat lagi...


Cendol..sesapa berminat boleh hubungi Hafiz Tnjg Malim

Semasa kejadian..




satu2nya gambar semasa kejadian
amik dr pintu je..

kami-kami dok luar je
xde ruangan nak masuk
bagi can la rombongan yang dok dalam pid yang "besar" tu

zel : Orang thai tu suka ko...beriya dia memuji.."i like the manager"


my lecturer MIS..x sangka leh jumpa kt TM nie..

Prof Razak.


Dr Wan..

seronok lak jumpa lecturer-lecturer dolu2..


selepas kejadian


orang-orang dapur..x sia-sia import depa ni
keje tip top..tgk la manager Ina memerhatikan pekerja..sapa berani???

Tapi pagi ni ina parit sempat menonton thaigirl show
dipersembahkan oleh tuan rumah...ina-ina..
hahahahhahahaah


Wednesday, May 12, 2010

bersiaran dari tanjung malim....

Posted by ezey at 10:57 PM 3 comments
Dari rumah Ke KL
bertolak kul 9 sampai KL 2.30
terus amik zamila lepas singgah sat kt office kak mah kt desa melawati
sepanjang jalan dr KL-tnjg malim hujan selebatnya..

Tuan rumah bersama MR jiran tetangga yang sentiasa available


dah sampai-sampai
tuan rumah xde..yang ade khairil je
zel ngan hafiz keluar amik barang utk bbq
Nampaknya peserta paling jauh yang sampai dulu
PID perak almost 7pm baru sampai..


abg-abg posmen yang bertungkus lumus membbqkan ayam,udang, scallop

huhuhu..aku suka ditambah perut yang kosong seharian
ade ayam,udang,sosej n scallop..
air asam yang marvelous...
lagi meriah dengan gosip-gosipan dari MR
seronok cerita pasal audit...

muka zamila yang seronok dapat makan..

dari audit terus ke macam-macam gosip PID
macam-macam ade...
di tambah asam garam yang cukup
dari ima,nina,ana,aida ngan ina..

geng-geng perak...


antara aksi nina ketika bergosip..


dah kenyang semua..
moh kite balik..
malam ni tido umah zel...
esok bermula la sesi lawatan dr SKMM dan ITU-UUM
malam ni bersenang lenang dulu


Tanjung Malim..Here i come....

Posted by ezey at 1:01 AM 0 comments
Saja guna auto publish..
by this time aku on the way ke KL
Amik zamila dulu
then
baru we heading to Tanjung Malim

Siap sedia membantu...


MR : wish u gudluck..i know u can do it well....


see u all soonnnn....wait for me n zamila...

Tuesday, May 11, 2010

Ubat Hilangkan Ngantuk dan Stress

Posted by ezey at 3:09 PM 0 comments

Is it TRUE ?!!!

TQ to Puan Zel

- Ada beberapa pesanan dari pemberi award -

Copy award nie kat blog korank
Dah copy..

wat ucapan korang kpd pmberi award dan perasaan korank
Terima kasih puan zel dia atas penghargaan ini

jawab soalan2 tag nie

1. Ape yang bermain di fikiran anda sekarang
Malasnye nak siapkan 16 perkara ni..ish nak apa lagi orang insurans ni..udah2 la tu kol aku....

2. Apakah nama samaran korang
xde samar...sah2 orang panggil ezey, mc roh, kak long yang comel..hahahhahah

3. Berikan 3 orang yang anda sayang

1- parent
2- siblings
3- kamu..kamu..kamu semua

4. Panggilan untuk si dia
huwaaaaaa...x suka soalan nie....KIV

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa
kamera DSLR hahahha...

6. Blog mana yang korang suke visit n yang leh aku follow gak
semua blog kt list ku yang rajin update..

7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda
x mau tag sesapa la...

Monday, May 10, 2010

Let Piccas do talk....

Posted by ezey at 1:56 PM 2 comments
Motif??

konon2 busy..
x sempat nak cerita ceriti
tapi disebabkan
16k punya psal...
maka dengan suka hatinya aku letak gambar2 ni
korang nak muntah pun muntah lah..heheh
ade akak kisah???
















Friday, May 7, 2010

Trip To Ho Chi Minh

Posted by ezey at 7:12 PM 2 comments
Baru berkesempatan nak sambung balik pengalaman ke HCM City
i tempek gambar je banyak ni..malas nak taip panjang-panjang
sebab uols bukan baca pun kan...kan..kan...

dari airport terus je ke Hotel lebih kurang setengah jam masa.
Kalu ikutkan dekat je
disebabkan keadaan trafik kat sana yang agak sesak
mungkin ada yang akan amik masa sampai satu jam
untuk sampai ke bandar ho chi minh
dari airportl boleh pilih sama ada nak naik cab atau bas sahaja
(adalah diingat supaya naik cab yang menggunakan meter, adalah lebih selamat)
recomended taxi adalah vinasun (warna hijau/putih)
ataupun mailind(warna hijau/kuning)
not recomended Saigon tourist (rate adalah lebih mahal)

rate harga bagi cab
VND 90000 = MYR18.oo
boleh juga dibayar sebanyak USD6


sebaiknya kalau korang tulis alamat hotel bagi kat driver tu
bukan apa..kebanyakan dorang x paham langsung bahasa Inggeris
dan lagi satu masalah pronounsation(mcm salah ejaan je ni,nantiku check balik) dorang lain..
ejaan lain pronounce lain


dalam cab vinasun dari airport nak ke hotel

Bagi korang yang ala-ala bajet boleh la naik bas terus ke bandar
Turun kat stesen ben thant
tambang yang dikenakan adalah VND4000 sahaja.
Antara View dari Airport Ke Hotel
tak de bangunan tinggi-tinggi, negara baru nak membangun


Pengangkutan utama

sempoi je warung kopi jalanan dorang


Sudah sampai...

antara sebab dok kat sini

-murah sesuai dengan percutian miskin kami ni
(USD40 untuk family room - selesa dan besar)
(kalau nak lagi murah..boleh try duduk kat area Pham Ngu Lo)
atau dikenali lagi backpackers area
kalau nak yang hotel ada star korang boleh pilih Sheraton
New world hotel pun ada
- dekat sangat dengan benth tahnt Market ( 10 meter sahaja dari hotel)
nak ulang alik 10 kali pun tak pe..ibu-ibu, kakak-kakak mesti suka
- sebelah malam lak..buka je pintu hotel, ada pasar malam setiap malam
pendek kata semua ade la


p/s : akak x dapat komisen pape okay...hehehhe..kerja amal je ni

Jom Jalan- Jalan Cari Makan
walaupun bukan negara islam
tapi ada banyak pilihan jugak untuk halal food
jadi jangan susah hati okay..

antara resto yang sempat diterjah
Dekat dengan New World Hotel


Persimpangan Jalan Du Dong

Masakan Melayu Champ

Antara menu yang sempat Ngap

Wajib cuba








** next entry will be the shopping part...

Trip To Saigon

Posted by ezey at 4:17 PM 3 comments
Date : 16 April 2010
Depart : 9.05 am (waktu KL)
Arrival : 9.50 am (waktu Saigon)
waktu saigon adalah 1 jam lewat dari waktu KL

Percutian repeat tahun lepas
rasa macam x cukup masa nak melawat semua.
Kalau dulu tido kat Tune Hotel (sgt x berbaloi hanya tido utk 3 jam saja)
tpi kali ni , aku decide tdo kat airport je ngan elly
sementara nak menunggu flight pagi tu
Ramai rupanya tido kat airport
Ada yang siap ade yang bawa selimut bagai..

tidur kat kerusi je...orang lain semua tidur kt lantai bentang paper..

Saigon atau di kenali Ho Chi Minh City
kita layan gambar dulu la..
nanti i citer serba sedikit..boleh gak korang wat rujukan
kalau mau ke sana..hehe
konsep SHARING IS CARING katanya...


Pemandangan dari atas




Masih tiada bangunan pencakar langit.


** sambung lenkali lak le..hazab sgt dah internet nie....

Thursday, May 6, 2010

Wasiat orang Kampung...

Posted by ezey at 12:15 PM 0 comments
Tagged dari Imma
sory lambat amik.
hehehe
dah sedia maklumkan pasal apa...
keje comes 1st..hehehe
sila bagi puji-pujian...

[1.] Thank & link the person that gave you the cow
Thanx to imma jamal, kuala kurau


[2.] Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active
halamak..macam semua dah dpt je tagged ni

tapi xpe la..
aku bagi lg sekali kt org x active ni

kak linda...rehat kejap dr wat keje
azrin sg pelek..ko pun sama
sape2 la yg rasa2 xde idea nak tulis entry (boleh amik tagged ni)..

pikir nanti la..skip ti next q..hehehe


[3.] Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat...
kepada blogger yang ditag: "wasiat nih dari orang kaya Kg Sepening Lalat."

[4.] Cerita 3 perkara apa yang anda selalu buat sambil menonton televisyen
sudah pasti
* aku bergelimpangan depan tv tu
* pastu ngomel2 sikitt
* time yang best utk makan

[5.] Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
macam xde makan pelik je aku pernah makan.
kalau tgk mcm pelik sure awal2 lagi aku x mkn..
unless ade org yang beriya2 ckp sedap..
sambil cakap try la...sedap...rugi x try...



[6.] Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
setakat ni baru 445 orang je.
tu pun x semua keep in touch
sekadar ade dlm list

[7.] Favourite soalan ni..... macamane korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...kat mana???
bila tiba masanya..akan ku jawab soalan ini
so aku KIV

Wednesday, May 5, 2010

Hari Melaga Pipi

Posted by ezey at 1:08 PM 0 comments
tahun ni anak murid ramai lak yang bersopan santun..
memandangkan minggu ni minggu terakhir kelas
memandangkan minggu depan dorang dah mula
mendaftar ke matrikulasi,IPTA dan tingkatan 6
jadinya ade acara x rasmi lak arini
huhuh
sesi bermaafan dan restu ilmu kekdahnya
siap salam laga2 pipi la taw

kalau ari kelas biasa ,
dorang cuma salam-salam cium tangan je.
akak berasa terharu dengan kesopanan dan kesusilaan dorg..

Semoga deols berjaya dalam hidup..
GUD LUCK semua....

Tuesday, May 4, 2010

pening kepala????kini tiada lagi....

Posted by ezey at 4:06 PM 0 comments
Arini sangat berlagak cool
walaupun keje tetap x siap lagi
tapi bila ulang tayang balik apa yang kena buat
banyak rupanya ruangan yang senang untuk diisi
heheheh
apa yang senang????
.
.
.
.
.
.
.
.
..

sebab
.
.
.
.
.
.
semua jawapan adalah TIADA
jawapan zalia sopan dan panjang sikit TIDAK BERKENAAN


sakit kepala tiada lagi....
jom berjimba..

Monday, May 3, 2010

Buat-buat LEGA

Posted by ezey at 4:33 PM 1 comments
Sebenarnya banyak agi yang x setel
Tapi dah petang-petang gini mood nak buat keje pun dah hilang
dah buat separuh tu kira okay la kan...
ditambah dengan cuaca yang panas
PID bak Sauna percuma walaupun kipas berputar tahap maksimum..
Layan Budak2 kelas je la...


Tapi aku terhibur petang ni dengan soalan lawak Mamma Zamila
Soalan penuh kontroversi..
kah kah kah...
Semua anggapanmu meleset ihuhu.
aku bukan
Che Teh n Che TAM

akak akan buat press conference okay.....






Minggu Yang BZ...

Posted by ezey at 9:08 AM 0 comments
ari baru terasa bizi
email-email dari minggu lepas hanya aku tengok je
xde mood langsung nak hadap tu
Minggu ni baru nak bertungkus lumus..
Mana nak hadap kelas mana nak hadap tugasan lain

19 perkara
soalselidik yang aku pun macam blur nak isi
Kelas yang x abis-abis
tugasan lain yang sepatutnya x yah buat pun xpe
e.g
upah menaip..tapi macam x sampai hati nak "say NO" bila orang minta tolong
Baikkan aku...huhuhuh bila lagi nak puji diri sendiri
Ala macam DIVA x???...sila muntah...
skang turn aku lak mintak tulun...
sesapa dah siap
macam biasa la
"SHARING IS CARING"

Kepada Zalia : bertabah la hadapi semua tu...Kami sedia membantu....
apa yang perting " KERJASAMA"



 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review