Thursday, March 24, 2011

Tuah atau Bala...??????

Posted by ezey at 1:50 PM
Tengah berselera mengadap FB durjana
tetiba ada in coming call
no x appear
just "withheld"

ada mood nak anwser call

conversation between me n anon(aku x ingat dia cakap nama dia apa)

Anon : Hello.. assalamualaikum
Me : waalaikumussalam
Anon : Boleh saya cakap dengan ......mesti la dia sebut nama akukan
Me : ye saya
Anon : saya dari seluruh pejabat celcom mengucapakan tahniah kepada puan kerana semalam kami mengadakan cabutan..no puan terpilih memenangi rm7000 ( slang dengar ala keindonesiaan)
Anon : Saya nak memastikan semula no puan sama ada btul ke tidak ...0199******
Me : Ye saya
Anon : Puan bagi no kauan puan.. Saya mahu transfer hadiah ini ke akaun puan
Me : xpe la saya x mahu hadiah tu
Anon : apa puan???
Me : Saya cakap saya x mau hadiah tu....
Anon : Kenapa Puan x mahu???
Me : ko bagi je la hadiah tu kat org lain saya x mahu
Anon : oh kalau macam itu tidak apa-apa la puan...(gaya dia mcm aku ni bengap menolak tuah )

Kepada en yang call aku tadi...cukup2 la ko mengahabiskan duit ko nk kol orang dengan keje x berfaedah tu..aku rela menolak TUAH yang ko anggap tu dr terima TUAH dari ko...
sekian terima kasih...





1 comments:

Roihan said...

kahkah..engak mau ya..

Post a Comment

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review