Sunday, August 1, 2010

Colors of Life

Posted by ezey at 4:26 PM





Banyak sangat mmemories while our secondary in MAHER
kalau nak rewind balik...
sebulan masa pun x cukup nk recall balik kisah kita semua
lom masuk lagi macam karenah sorang-sorang
yang memeningkan cikgu-cikgi
Hostel + sekolah
Hampir setiap pagi nama dorm kita kena panggil ms asembly
denda adalah perkara biasa
cuci toilet asrama
lari keliling padang
jalan itik
prep dekat dataran roll call
macam-macam
dan paling best..xde sorang pun dari kita yang x merasa kena rotan
ari last form 5 merupakan ari last kita semu kena rotan
semua itu kenangan
ingat lagi kita merangkak kat coridor belakang dorm
semata-mata nak kacau junior
pasangkan labcoat kat penyapu - konon hantu terbang kt belakang dorm
huhu..kalau la tetiba ade betul hantu masa tu
mana la kita nak lari dah la coridor tingkat 3..
x terpikir kalau jatuh ke hapa tengah-tangah malam tu
yang penting hati puas...

bak kata mimi kat fesbuk..

"If you obey all the rules you miss all the fun.."


Sedapnya nasi ayam pedas kat cafe
Maggi + cili
keropok
Bihun Sup belakang kedai umi
Colek buah
Ayam percik berek 12

how i miss it badly....

masing-masing penuh dengan kenangan yang lemak manis berkrim



PID a.k.a Pusat Internet Desa

Sedar tak sedar dah 5 tahun dok menepek kat sini
Macam rasa ada dalam ni
masin,masam,manis, pahit semua ada
pakej lengkap
hanya PIDnians sahaja tahu apa maksud rasa-rasa itu
tugasan hakiki merapatkan jurang digital
tapi dalam masa yang sama
kita melaksanakan macam-macam khidmat masyarat
tanpa di sedari
clap kat diri sendiri...
korang semua memang best
multipurpose punya olang....


sekian repekan di petang hari....


0 comments:

Post a Comment

 

It's My Life Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review